Skolebrydning

Beskrivelse

Hvad er brydning?

Brydning er som en slåskamp, bare på en sjov og god måde. For brydning er en kampsport, uden slag og spark, hvor det helt kort fortalt gælder om at ligge sin modstander på ryggen, eller score point. Man får point ved at lave de greb man som bryder lærer til træning.

Brydning er en intensiv sportsgren, man kommer tæt på sin modstander, får en fantastisk motorik, barrierer brydes og man lærer sig selv at kende på en ny måde.

Børnene lærer deres egne styrker og begrænsninger at kende under kampe, der er bygget op om regler, ritualer og værdier. Den sunde slåskamp er en dialog gennem bevægelse. Når børn slås, lærer de blandt andet at iagttage modstanderens bevægelser og aflæse dennes kropssprog, hvilket kan have en positiv indvirkning på at mindske mobning.

Vores trænere har erfaring med styring af konkurrence-momentet og arbejder også i børnehøjde med mental træning. Vi oplever i den daglige træning i klubben, at der er børn med behov for særlige instruktioner og guidning. Strukturen er afgørende for børnenes deltagelse.

Tilbagemeldinger fra tidligere besøgende i vores klub har været positive, så derfor vil vi gerne dele oplevelsen med endnu flere!

Formål

  • At børnene prøver kræfter med at deltage i et nyt fællesskab, hvor motorik og kropslig udfordring er omdrejningspunktet og hvor kulturel eller psykisk baggrund ikke spiller nogen rolle. Oplevelser omkring brydning og den styrede fysiske kontaktform kan i særdeleshed styrke sammenholdet i en børnegruppe.
  • Imødekomme fysiske piger og drenges behov for kraftfulde aktiviteter.
  • Succesoplevelser til ikke- idrætsvante børn.
  • Mere kropsbevidst gennem kamp (sejre og tab) samt en styrkelse af deres selvtillid.
  • Fysisk kontakt / kropslighed, der øger kropsbevidstheden, som påvirker det sociale, det psykiske, og giver mulighed for kultivering af aggression.
  • Social erfaring og erkendelse af den andens krop ifht fair behandling af modstanderen, respekt og samarbejde.
  • Bevæge-glæde, fordi man bruger hele kroppen og tæt kontakt giver kropserfaring/-kropsbevidsthed, som bidrager til personlighedsdannelsen.
  • Kropserfaringer ved at opleve styrke, smidighed, balanceevne og koordinationsevne.
Sted
Brydeklubben Thrott
Åbyvej 80
8230 Åbyhøj
Tilmelding

Da vores instruktører har fuldtidsjob og studier, bedes i kontakte os, så vi sammen kan finde tidspunkter, hvor det passer ind hos begge parter. 

Tlf.nr. 40243131