SCAVENIUS

Beskrivelse

Et historisk drama med Kristian Halken

Dette er historien om manden, der bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om manden, der sikrede de danske  jøder mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som statsminister Thorvald Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister. Scavenius løste opgaven og blev den mest forhadte mand i Danmark.

I SCAVENIUS fortælles historien om en mand, som valgte landets tarv frem for popularitet. Verden stod på hovedet, og man havde brug for en mand, som i det mindste prøvede at holde sammen på Danmark.

SCAVENIUS er nyskrevet, dansk dramatik af og også med Kristian Halken i det historiske dramas hovedrolle. Omkring ham ses et persongalleri af den turbulente krigstids mest centrale figurer.

Det moralske dilemma
I et drama af shakespeareske dimensioner følger vi hans kamp i grænselandet imellem moral, fornuft og følelse, når han indgår et samarbejde med tyskerne, værnemagten. Vi forsøger at forstå og følge hans beslutning. Vi føler klingens skarphed fra hans fjender, og vi våger over ham i hans søvnløse nætter.

Bådteatrets Reumertvindende dukketeaterensemble viser tilværelsens absurditet i en vidunderlig visuel tour de force, hvor alt er muligt.

Se baggrundsinterview
Vil du have lidt mere baggrundshistorie så se interview med forfatteren af tobinds-romanen 'Den Inderste Fare' om Erik Scavenius, Birgithe Kosovic, her

" Alt i alt er det vittigt. Det er begavet. Det er god dramatik og godt spillet. (…) det en fest at nyde fortolkningen og humoren." (POV)

Formål

Som publikum hos Teater Katapult er man i dén grad i stue med det der sker på scenen – og med de forestillinger, vi præsenterer, er der stor chance for at sparke debatter i gang og at vække eftertanke hos både studerende og undervisere. Som Teater Katapults slaglinje lyder: Slå autopiloten fra!

Teater Katapult præsenterer samfundsrelevante og tankevækkende teaterforestillinger – både egne produktioner og andre danske og internationale gæstespil – altid med fortællingen, nærheden og ægtheden som omdrejningspunkt. Med et besøg hos Teater Katapult lagt ind i undervisningen kan I sammen med os være med til at behandle tematikker fra den verden, der omgiver os.

Sted
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3-5, Godsbanen
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 86 20 26 99
Tilmeldingsfrist
29.10.2021