Salaam Film og Dialog på din skole

Beskrivelse

Inviter Salaams oplægsholder ud på din skole med film og oplæg - få inspiration til, hvordan vi sammen kan åbne op for børnenes perspektiver, følelser og temaer, der er i spil lige nu, samt til leg og samvær med nye afstande! Kun 20 kr. per elev.

Book til din klasse 32118288 / 28515557 eller skriv til skole [at] salaam [dot] dk

Find selv film fra vores katalog her til det ønskede klassetrin, så skræddersyr vi et arrangement med en oplægsholder til jer.
Se herunder eksempler på arrangementer :

0-3. Klassetrine: PONYO PÅ KLIPPEN VED HAVET

I animationsfilmen Ponyo fra Hayao Miyazaki bliver en ung dreng ven med en mærkeligt udseende guldfisk, som han kalder Ponyo. Det er Ponyos største ønske, at hun skal leve blandt menneskene med den fyr hun holder af. Men havets kræfter, i dets mange former, gør deres for at holde hende fra landjorden. Som om det ikke var nok sætter Ponyos egensindighed en ældgammel forbandelse fri, og pludselig er hele verden i fare.
Sprog: Dansk tale
Fag: Dansk, billedkunst og natur/teknologi
Film + oplæg: 2 t. og 28 min.

1-4. Klassetrin: Sangen fra havet

Saoirse er halvt menneske halvt selkie. Et sælfolk fra skotsk mytologi. Hendes mor er selkie og dør ved hendes fødsel. Saoirse’ storebror Ben bliver splittet mellem forældrenes forventning om, at han tager sig af sin søster og sin vrede og sorg over at have mistet sin mor. Børnenes far er gået helt i stå, så de to børn skal bo hos deres farmor i byen. De flygter for at komme tilbage til deres hjem ved havet.
Sprog: Dansk tale
Fag: Dansk, billedkunst og kristendomskundskab
Film + oplæg: 2 timer

3-6. Klassetrin: Den lille afskyelige snemand

Den kinesiske pige Yi knokler for at tjene penge til at gennemføre en rejse, som hun og hendes afdøde far drømte om at tage sammen. En aften opdager hun en stor, nuttet og pelset yeti på sit tag, som hun giver navnet Everest. De bliver snart venner. Men da Everest bliver jagtet af en manisk rigmand og en stridbar kvinde, må Yi begive sig ud på en farefuld færd til Himalayas bjerge for at hjælpe Everest hjem til hans forældre i tide. En smuk animationsfilm om venskab, savn og forskellighed, og om at værne om naturens skønhed. Lavet af selskabet bag “Sådan træner du din drage”.
Sprog: Dansk tale
Fag: Dansk, billedkunst og natur/teknologi
Film + oplæg: 2 t. og 10 min.

2-5. Klassetrin: Børnene på Silkevejen

Tre film om børns vilkår på den gamle handelsrute mellem Kina og Europa. I Abekongen spiller 11-årige Yang Qing Yuan rollen som abekongen i en traditionel Beijing Opera. Det er krævende og han træner meget, men hans skolekammerater siger det er gammeldags og driller ham. I Dansetimer lærer 10-årige Tika handicappede børn at danse på sin bedstemors børnehjem i Georgien, så de kan holde opvisning og indsamle penge til institutionen. Fugledrengen skildrer Reshat fra Aserbajdsjan, der elsker fugle. Men da han erfarer hvordan man holder dem, indser han at de er smukkere i frihed.
Sprog: Dansk tale og tekst
Fag: Dansk og historie
Film + oplæg: 1 t. og 35 min.

3-4. Klassetrin: Tro Håb Afghanistan + Workshop

Igennem tre dokumentariske kortfilm får vi et indblik i tre forskellige afghanske børns vilkår og kamp for at skabe et godt liv, trods de barske omstændigheder i det krigshærgede Afghanistan. Det er ikke offerroller, der skildres i filmene, men derimod tro og håb på en lysere fremtid. Workshoppen engagerer eleverne med temaer som børnerettigheder, børnearbejde, uddannelse, køn, globalt medansvar og bæredygtige udviklingsmål.
Sprog: Pashto/Dari med dansk tale og tekst
Fag: Dansk, historie
Film + workshop: 3x 16 minutter + 2 timer

8. klasse - ungdomsuddannelser: Stories of our Lives

Novellefilmene skildrer livet som homoseksuel i Kenya, og den modstand ikke-heteroseksuelle møder i det kenyanske samfund, hvor man kan risikere at få op til 14 års fængsel for at være homoseksuel. Forskellige scenarier, baseret på virkelige fortællinger, skildres, hvor homofobi og fordomme besværliggør livet for unge kenyanere. Filmene viser, hvordan homoseksualitet tabuiseres, og hvordan unge homoseksuelle må holde deres seksualitet skjult.
Sprog: Engelsk, swahili med engelske undertekster
Fag: Dansk, samfundsfag, filmkundskab
Film + oplæg: 1t. 45 min.

7-10. Klassetrin: Barn af umulig kærlighed

Maria kommer fra en meget usædvanlig baggrund. Hendes mor er Jehovas Vidne fra Nordjylland og hendes far er flygtning fra Libanon. De blev skilt inden Maria blev født, og Maria har haft meget lidt kontakt til sin far. Nu er hun 27, spiller musik og vil gerne vide mere om sin far og møde sin libanesiske familie, som hun mener, at hun må have sit musikalske talent fra. Men Maria og faren har svært ved at nå hinanden og snakke om fortiden, og lige før en planlagt rejse til Libanon hopper faren fra uden forklaring. Det får kun Marias frustrationer til at vokse; hvorfor vil han ikke med?
Sprog: Dansk og arabisk med danske undertekster
Fag: Dansk
Film + oplæg: 1 t. og 25 min.

9. klasse - ungdomsuddannelser: I Am not your Negro

Den amerikanske forfatter James Baldwin besluttede i 1979 at fortælle historien om USA gennem tre af sine myrdede venner: Borgerretsforkæmperne Medgar Evers, Martin Luther King Jr. og Malcolm X. Resultatet var de 30 sider med noter, som filmen
er baseret på. En af filmens store kvaliteter er brugen af musik, spillefilm, reklamer, fotos og dokumentarfilm fra den tid, der fortælles om. Filmen viser, hvordan hvide fornægter historien om USA’s racisme, og den parallelverden sorte befinder sig i set i forhold til majoritetskulturen, også i dag.
Sprog: Engelsk med danske undertekster
Fag: Dansk og samfundsfag
Film + oplæg: 2 t. og 15 min.

Formål

  • Kulturforståelse
  • Interkulturel læring
  • Dialog
  • Analyse
  • Bevægelse
Tilmelding

Book til din klasse 32118288 / 28515557 eller skriv til skole [at] salaam [dot] dk

Tlf.nr. 32118288/28515557
Tilmeldingsfrist
22.06.2021