Salaam Film & Dialog i Aarhus

Beskrivelse

Med Salaam Skole når film og oplægsholdere helt ud i klasseværelser og aulaer på skoler og ungdomsuddannelser i hele landet. Giv din klasse indsigt i flerkulturelle og globale temaer med relevante og medrivende film og giv dem chancen for at arbejde temaerne igennem med Salaams oplægsholdere. 

Et arrangement ude på skolen koster 20 kr. pr. elev.

Book arrangement på skole [at] salaam [dot] dk eller på nummeret: 32 118 288

Læs mere om de forskellige filmvisninger, klassetrin samt oplæg på vores hjemmeside eller herunder: 

PONYO PÅ KLIPPEN VED HAVET
I denne japanske animationsfilm af Hayao Miyazaki bliver en ung dreng, Sosuke, venner med en mærkelig guldfisk, som han kalder Ponyo. Det er Ponyos største ønske, at hun skal leve blandt menneskene med Sosuke, hun holder af. Men havets kræfter, i dets mange former, gør deres for at holde hende fra landjorden. Som om det ikke var nok sætter Ponyos egensindighed en ældgammel forbandelse fri, og pludselig er hele verden i fare.

Sprog: Dansk tale
Fag: Dansk, billedkunst og natur/teknologi
Film + oplæg: 2 t. og 28 min.
Årgang: 0.-3. klasse

SANGEN FRA HAVET
Saoirse er halvt menneske og halvt selkie. Et sælfolk fra skotsk mytologi. Hendes mor er selkie og dør ved hendes fødsel. Saoirse’ storebror, Ben, bliver splittet mellem forældrenes forventning om, at han tager sig af sin søster og sin egen vrede og sorg over at have mistet sin mor. Børnenes far er gået helt i stå, så de to børn skal bo hos deres farmor i byen. De flygter for at komme tilbage til deres hjem ved havet.

Sprog: Dansk tale
Fag: Dansk, billedkunst og kristendomskundskab
Film + oplæg: 2 timer
Årgang: 1.-4. klasse

DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND
Den kinesiske pige, Yi, knokler for at tjene penge til at gennemføre en rejse, som hun og hendes afdøde far drømte om at tage sammen. En aften opdager hun en stor, nuttet og pelset yeti på sit tag, som hun giver navnet Everest. De bliver snart venner. Men da Everest bliver jagtet af en manisk rigmand og en stridbar kvinde, må Yi begive sig ud på en farefuld færd til Himalayas bjerge for at hjælpe Everest hjem til hans forældre i tide. En smuk animationsfilm om venskab, savn og forskellighed, og om at værne om naturens skønhed. Lavet af selskabet bag “Sådan træner du din drage”.

Sprog: Dansk tale
Fag: Dansk, billedkunst og natur/teknologi
Film + oplæg: 2 t. og 10 min.
Årgang: 3. - 6. klasse

BØRNENE PÅ SILKEVEJEN
Tre dokumentarfilm fra 2017 om børns vilkår på den gamle handelsrute mellem Kina og Europa. I Life is a Beach er Javed på 11 år og hans ven Shahidul på 15 droppet ud af skolen og drømmer om en fremtid som surferstjerner. Når de ikke arbejder på stranden, bruger de al deres tid i Sifats surfklub. I Akrobat er Erdenchimeg 11 år og går på en cirkusskole i Mongoliet, hvor hendes hold træner til et prestigefyldt Guinness show. For at komme med skal Erdenchimeg kunne balancere hele sin vægt på én hånd. I Hestefeber er Daniar 12 år, bor i Kirgisistans bjerge og er tosset med heste. En dag kommer hans far hjem til gården med en vild hingst. Hvis Daniar kan tæmme den, er den hans. Hvis ikke, skal den aflives.

Sprog: Dansk tale og tekst
Fag: Dansk
Film + oplæg: 1 t. og 30 min.
Årgang: 2. - 5. klasse

I AM NOT YOUR NEGRO
Den amerikanske forfatter James Baldwin besluttede i 1979 at fortælle historien om USA gennem tre af sine myrdede venner: Borgerretsforkæmperne Medgar Evers, Martin Luther King Jr. og Malcolm X. Resultatet var de 30 sider med noter, som filmen er baseret på. En af filmens store kvaliteter er brugen af musik, spillefilm, reklamer, fotos og dokumentarfilm fra den tid, der fortælles om. Filmen viser, hvordan hvide fornægter historien om USA’s racisme, og den parallelverden sorte befinder sig i set i forhold til majoritetskulturen, også i dag.

Sprog: Engelsk med danske undertekster
Fag: Dansk og samfundsfag
Film + oplæg: 2 t. og 15 min.
Årgang: 9. klasse - ungdomsuddannelser

WORKSHOP I UDDANNELSESVALG
Med tre kortfilm og et omfattende undervisningsmateriale, leder vi de unge ind igennem øvelser og samtaler, der alle omhandler det ofte svære, uddannelsesvalg. Filmene handler om ungdom og identitet. De portrætterer unge med etnisk minoritetsbaggrund, men henvender sig til alle unge, idet der lægges vægt på det individuelle arbejde med at finde egne ståsteder, ressourcer og fremtidsmuligheder på arbejdsmarkedet og i samfundslivet. Oplægsholder, Shub Parwani, deler sine historier og erfaringer med eget uddannelsesforløb, giver inspiration til at tænke og mærke fremtidsmuligheder på nye måder samt skaber et rum, hvor ideer og bekymringer kan luftes og drøftes.

WORKSHOP I BØRNERETTIGHEDER

I workshoppen arbejder eleverne sammen med Birgitte om temaer som børnerettigheder, børnearbejde, uddannelse, køn, globalt medansvar, bæredygtige udviklingsmål. Workshoppen tilpasses alder, klassetrin og de forløb, som skolen
allerede er i gang med. Birgitte har arbejdet med børns rettigheder imere end 15 år, hvoraf særligt børnearbejde har hendes helt store fokus.

Sprog: Dansk
Film + oplæg: 75 minutter
Årgang: Mellemtrin + udskolingen

Formål

Salaam skole sigter mod at give eleverne interkulturel kompetence og global indsigt. Film og oplæg omhandler bl.a. fællesskaber, børnearbejde, kulturel identitet og kunstnerisk udfoldelse. Flerkulturelle unge taler med eleverne om filmens temaer og egne erfaringer. Samt beskæftiger Salaams film og oplæg sig med FN's verdensmål. 

Sted

Vi kommer ud på jeres skole eller mødes i det online-klasseværelse.

Tilmelding
Tlf.nr. 28515557