Gratis

SailGP - "Power By Nature"

Beskrivelse

Bliv klogere på The Power of nature" med SailGP Inspire

Den 20.-21. august kommer den internationale sejlsportsliga SailGP til Danmark for første gang, når verdens hurtigste sejlbåde F50 dyster i bugten ud for Aarhus Ø. Hele området ved den gamle færgeterminal bliver fyldt med både, udstyr samt mange af verdens bedste sejlere. I den forbindelse tilbyder SailGP Inspire 40 gratis skoleforløb på Aarhus Havn i uge 33 (16.-20. august 2021). Alle skoleforløb tager udgangspunkt i naturvidenskab, teknologi og havet - og følges op med en undervisningsguide til at arbejde videre med emnet i relevante fag på skolen. Så turen kan være et udgangspunkt for nye undervisningsemner, der relaterer sig til faglige mål. Hver dag vil der være fire workshop om formiddagen og om eftermiddagen, og der er tilmelding efter først-til-mølle-princippet, så tilmeld din klasse allerede i dag. 

I har mulighed for at vælge én workshop pr. klasse.

WORKSHOPS
WATER
Der er stor forskel på at trække et stort læs over land eller gennem vand. I workshoppen ”WATER” får eleverne selv lov til at eksperimentere med friktion, former og naturens kræfter. Med måleudstyr skal eleverne undersøge forskellige skrogformers modstand gennem vandet og arbejde med hvordan ny teknologi, som en vingeprofil under vandet, kan løfte et skrog ud af vandet og gøre transporten endnu lettere og hurtigere.

WIND
Hvordan kan en moderne sejlbåd næsten sejle op mod vinden? Ved at kigge på moderne sejljoller og selv være i sejlmagerens værksted, eksperimenterer eleverne selv med at bygge et sejl til en båd for at finde nye løsninger og forstå praktikken bag. Workshoppen kombinerer både praktisk håndværk med naturvidenskabelige forsøg og alle sejlmodeller bliver afprøvet udendørs i et stort bassin.

SUN
Til store sejlbåde som SailGPs bruges der batterier, som oplades udelukkende ved hjælp af solceller. I denne workshop får elever mulighed for selv at lave solpaneler ved at forbinde solceller. Solpanelerne skal efterfølgende bruges til at få en bådmodel med elmoter til at sejle. Efterfølgende får eleverne solpanelerne med hjem til skolen, så de kan arbejde videre med solenergi, elektriske forbindelser og solens effekt på disse henover de forskellige årstider.

EARTH (udbydes i samarbejde med Hovedet i Havet)
Kan en blåmusling klappe gællerne i? Kan en strandkrabbe egentlig komme igennem en kødhakker? Hvorfor har tang egentlig forskellige farver, og hvordan kan udstødning fra biler gøre en hval sulten? Få svar på disse spørgsmål og meget mere, når Hovedet i Havet formidler om blå bæredygtighed sammen med SailGP. I dette undervisningsforløb om bæredygtighed, vil vi komme ind på hvordan bæredygtighed spiller sammen med nogle af de initiativer, der er igangsat i havet omkring Danmark. Undervisningen er en blanding af teoretisk klasseundervisning, og en hel masse forskellige forsøg og øvelser der visualiserer pointerne for eleverne. Alle elever får selv hænderne i vandet gennem de forskellige øvelser, og får på den måde bæredygtighed helt ind under neglene! Vi skal arbejde med filtration hos blåmuslinger, eksperimentere med pigmenter i tang, få vand til at dele sig i flere lag, og se om vi kan få lavet en krabbe om til støv. Bæredygtighed er den røde tråd gennem alle eksperimenterne.

Formål

Forløbet giver eleverne indsigt i hvordan teknologi og naturvidenskab kan være med til at øge forbruget af grøn energi. Under overskriften ”Power of Nature” får eleverne mulighed for at få indsigt i enten solceller, sejledesign, marine biologi eller hydrodynamik. Det er et selvstændigt formål at eleverne får lov til at eksperimentere med emnerne selv og får lov til at optimere løsninger og uddrage viden fra forløbene. 
Dette forløb binder sig op på FN's verdensmål nr. 7 ”Bæredygtig energi”, 13 ”Klimaindsats” og 14 "Livet i Havet".

Sted
Det gamle færgeleje
Hveensgade 4
8000 Aarhus

Undervisningsområdet ligger lige ved det store Tech-område, hvor alle de store både ligger.

Tilmelding

Udfyld venligst dette tilmeldingsskema, for at angive hvilke workshops og tider I er interesseret i. Derefter fordeler vi dagligt workshops og giver jer en tilbagemelding.

Tilmeldingen foregår efter først-til-mølle-princippet og én klasse kan max. få tildelt én plads. Vi håber at kunne imødekomme så mange ønsker som muligt.

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
08.08.2021