Gratis

PlastiK - Hovedet i havet på din skole!

Få Hovedet i Havet på din skole!

Beskrivelse

Eksklusivt gratis tilbud til skoler i Aarhus Kommune. Undervisningsbesøg af projekt Hovedet i Havets undervisere, hvor vi zoomer ind på emnet plastik i havet.  

I løbet af årene (2020-2023) tager projekt Hovedet i Havet ud med vores plastik-karavane og besøger skoler i hele kommunen. Under besøget vil eleverne få en præsentation af plastikproblematikken i havet og Aarhusbugten og vil efterfølgende selv undersøge effekterne af plastik i havet på dyrelivet. Hovedet i Havet medbringer alt nødvendigt udstyr.

Hovedet i Havet er et havformidlingsprojekt støttet af Nordea-fonden. Projektet hører under Institut for Bioscience, Aarhus Universitet. Læs mere om projektet her https://www.facebook.com/hovedetihavet/.

Aktiviteter

Det er en forudsætning for at få besøg, at man arbejder med emner omhandlende hav og/eller plastik før og/eller efter undervisningsdagen.

Formål

  • at Aarhus Kommune og projekt Hovedet i Havet går sammen i en fælles indsats om at få havet og ikke mindst plastik i havet på skoleskemaet.
  • at zoome endnu mere ind på plastikforurening i havet og Aarhusbugten og få besøg af dygtige og engagerede undervisere fra universitetet
Sted

Underviserne møder op på skolen kl 8.00, så de har 30 min til at stille udstyret op i undervisningslokalet og er færdige med at pakke sammen omkring kl 15.50.

For at få besøg af Hovedet i Havet kræver det, at vi kan være i det samme lokale hele dagen. Et lokale med vand/vask og projektor. Gerne et naturfagslokale. Dette er især vigtig ved dissektionerne, da vi skal kunne vaske udstyret.

Undervisningsmateriale

Vi tager udgangspunkt i undervisningsforløbet ’Plastik på tværs’ på Hovedet i Havets hjemmeside http://projekter.au.dk/havet/forloeb/

Tilmelding

Der er mulighed for at booke til en dags skolebesøg med 3-4 sessioner på samme skole. Der vil i løbet af et skoleår år være ca. 20 undervisningsdage, som kan bookes i løbet af året. Den præcise dag aftales ved booking af besøge. 

Tilmeldingen sker ved at sende en mail til signe [dot] brokjaer [at] bios [dot] au [dot] dk. Det sker efter først-til-mølle princippet, vi forbeholder os dog ret til at lægge besøgene, så enderne bedst muligt kan nå sammen. Du vil modtage en mail uanset om vi har mulighed for at komme på besøg hos jer eller ej. Skriv i emnefeltet i mailen 'Plastikbesøg i Aarhus Kommune'.