Opfind jeres egen plante

Beskrivelse

Planter tilpasser sig det klima, de er i. Så miljøet afgør, hvordan en designer-plante kan se ud. 

Eleverne obducerer døde planter for at finde dødsårsagen, hvorefter vi gennemgår, hvad planter skal bruge for at overleve - fra rod til blomst. Eleverne bliver præsenteret for usædvanlige planter, som fx en levende sten, og vi taler om, at ikke alle planter har de samme dele. Det skyldes, at de er tilpasset forskellige klimazoner og miljøer.

På en rundtur i Væksthusene får eleverne en gennemgang af forskellige evolutionære tilpasninger verden over. Eleverne bliver præsenteret for konkrete eksempler på, hvordan planterne håndterer deres miljø, som fx tørken i Ørkenhuset og deres kamp om lyset i Tropehuset.

Eleverne bliver udfordret på deres kendskab til planter og skal dyste om deres viden, inden de selv skal opfinde og bygge en plante tilpasset et helt bestemt område. Til sidst præsenterer elevernes deres planter for hinanden og får feedback på, om deres plante ville kunne overleve i den virkelige verden. 

Formål

  • Ved selv at designe en levedygtig plante lærer eleverne, hvad der skal til, for at en plante kan overleve. De får gennemgået plantens grundlæggende anatomi og lærer om, hvordan planter udvikler sig evolutionært, så de er tilpasset det omgivende klima og miljø.
Sted
Science Museerne - Væksthusene
Møllevejen 10, Adgang via Peter Holms Vej ad Poppelpladsen
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 87155415