Gratis

Normkritisk LGBTQIA+ undervisning

Beskrivelse

Normstormernes undervisning giver eleverne mulighed for at arbejde med en mere nuanceret forståelse af køn og seksualitet, og selv være med til at udvikle konkrete redskaber til at modarbejde mobning og diskrimination, så klassen bliver et tryggere sted for alle, uanset kønsidentitet, kønsudtryk og seksuel orientering.

Normstormernes ung-til-yngre undervisere er uddannede i at facilitere et spændende, lærerigt og sjovt forløb gennem øvelses- og dialogbaseret interaktiv undervisning, hvor der sættes fokus på:

  • et trygge(re) rum baseret på dialog og elevinddragelse.
  • øvelser om normer, kønsidentitet og seksuel orientering, LGBTQIA+, levevilkår, rettigheder, identitet, diskrimination og mobning.
  • refleksion over samfundets, skolens, klassens og egne normer og privilegier.
  • udviklingen af konkrete handlemuligheder i mødet med mobning og diskrimination. 

Normstormerne tilbyder i samarbejde med Aarhus Kommune gratis undervisning til alle folkeskoler i Aarhus Kommune. Undervisningen er relevant i fag med fokus på rettigheder, minoriteter, mobning, diskrimination, identitet, køn og seksualitet. Blandt andet samfundsfag, dansk, historie eller som et supplement til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. 

*LGBTQIA+ er den engelske forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle, Transpersoner, Queers, Interkønnede og Aseksuelle. Plusset betyder at forkortelsen ikke er dækkende for den diversitet der findes.

Formål

Formålet med Normstormernes undervisning er at eleverne

  • ved hvad en norm er.
  • ved hvilken betydning normer kan have for mennesker og fællesskaber.
  • kan give eksempler på hvordan man kan forandre normer.

Målet er at mindske mobning, negativitet, diskrimination og vold blandt børn og unge.

Sted

Normstormernes workshops tilbydes både ONLINE og fysisk ude i klasserne, efter aftale og afhængigt af faciliteter, restriktioner, sundhedsrisici mm.

Tilmelding

Et besøg varer 2 lektioner (90 minutter) og bliver udført af to unge, der er uddannede som normstormere. Normstormerne underviser den enkelte klasse med max 30 elever. Læreren er med som observatør i undervisningen.  
Workshoppen tilbydes både online og fysisk.

Book Normstormerne her: http://normstormerne.dk/kontakt/bestil-aarhus/

Privatskoler og andre interesserede kan sende en forespørgsel til Normstormnerne, for at få et uforpligtende tilbud på undervisning.
Skriv til kontakt [at] normstormerne [dot] dk

Tilmelding
Tlf.nr. 50411252