Gratis

Normkritisk LGBTQIA+ undervisning

Banner med blå baggrund og orange tekst: Normstormerne - normkritik i folkeskolen

Beskrivelse

I en helt ung alder lærer børn hvilke normer, som eksisterer, og hvordan de passer ind i dem. Nogle normer er gode, mens andre er diskriminerende og begrænser børns tilhørsforhold til fællesskabet og oplevelsen af, at føle sig inkluderet.

Med Normstormernes undervisning får eleverne mulighed for at arbejde med en nuanceret forståelse af køn og seksualitet, og selv være med til at udvikle konkrete redskaber til at modarbejde mobning og diskrimination, så klassen bliver et tryggere sted for alle, uanset kønsidentitet, kønsudtryk og seksuel orientering.

Normstormernes ung-til-yngre undervisere er erfarne og uddannede i at facilitere spændende, lærerige og sjove forløb gennem øvelses- og dialogbaseret interaktiv undervisning, hvor der sættes fokus på:

  • et trygge(re) rum baseret på dialog og elevinddragelse.
  • øvelser om normer, kønsidentitet og seksuel orientering, LGBTQIA+, levevilkår, rettigheder, identitet, diskrimination og mobning.
  • refleksion over samfundets, skolens, klassens og egne normer og privilegier.
  • udviklingen af konkrete handlemuligheder i mødet med mobning og diskrimination. 

Normstormernes undervisning er i samarbejde med Aarhus Kommune gratis undervisning til alle folkeskoler i kommunen.
Vores undervisningen har relevans i fag med fokus på rettigheder, minoriteter, mobning, diskrimination, identitet, køn og seksualitet. Blandt andet samfundsfag, dansk, historie eller som et supplement til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. 

Vi har 10 års erfaring med vores undervisningstilbud, og tilbyder pt. undervisning til udskolingen, og vil snart udvide med mellemtrins- og indskolingsundervisning også!
Følg med på vores hjemmeside, og på ULF for at booke til jeres klasse!

*LGBTQIA+ er den engelske forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle, Transpersoner, Queers, Interkønnede og Aseksuelle. Plusset betyder at forkortelsen ikke er dækkende for den diversitet der findes.

Formål

Formålet med Normstormernes undervisning er at eleverne:

  • ved hvad en norm er.
  • ved hvilken betydning normer kan have for mennesker og fællesskaber.
  • kan give eksempler på hvordan man kan forandre normer.

Målet er at mindske mobning, negativitet, diskrimination og vold blandt børn og unge.

Sted

Normstormerne tilbyder både undervisning fysisk og online. Vi kommer gerne ud til jeres skoler, også udenfor Aarhus Kommune!

Tilmelding

Et besøg varer 2 lektioner (90 minutter) og bliver udført af to unge, der er uddannede som normstormere. Normstormerne underviser den enkelte klasse med max 30 elever. Læreren er med som observatør i undervisningen.  
Workshoppen tilbydes både online og fysisk.

Book Normstormerne her: http://normstormerne.dk/kontakt/bestil-aarhus/

Privatskoler og andre interesserede kan sende en forespørgsel til Normstormnerne, for at få et uforpligtende tilbud på undervisning.
Skriv til kontakt [at] normstormerne [dot] dk

Tilmelding
Tlf.nr. 50411131