MY DEER HUNTER

Beskrivelse

En gruppe veteraners kamp for at vende tilbage til livet

Deres liv er forandret. De har PTSD. Alle har de været udsat for oplevelser, der har forandret dem og deres liv for altid.

Fire krigsveteraner fra virkelighedens verden kæmper deres helt egen kamp for at vende tilbage til samfundet igen. En kamp, hvor de udfordrer deres PTSD, deres skam og manglende selvtillid på den mest ultimative og udstillende måde.

Med den filmiske klassiker ’Deer Hunter’ som guide lader teaterkompagniet Fix&Foxy i co-produktion med Betty Nansen Teatret i MY DEER HUNTER de fire krigsveteraner verden møde sig selv og dem, de var engang. Her vender de tilbage til de livsforandrende øjeblikke, de har gennemlevet, i forsøget på at genskabe deres liv. Det liv de havde, før det blev knust.

Tilbagevenden til livet
MY DEER HUNTER er ikke endnu en krigsfortælling. Det er en grundlæggende fortælling om, hvad der sker med mennesker, der har været udsat for en livsforandrende begivenhed. For ét er at vende hjem efter at have været udsendt soldat. Noget andet er at vende tilbage. Tilbage til følelserne. Tilbage til at turde håbe, drømme og føle igen. Tilbage til livet.

“Tue Bierings My Deer Hunter er sublimt borgerteater.” (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Instruktør Tue Biering siger:
- Det er græsk drama; det er store følelser, det her. Det er eksistentielt. En stor del af deres liv har krigsveteranerne måtte lægge deres følelser langt væk, for det er ikke muligt at have følelser med i krig. Efterfølgende er de – ironisk nok – blevet lagt ned af selvsamme følelser.

- På teatret og i samfundet har vi altid været draget af historier om krig, fordi det ligger så langt væk fra vores trivielle dagligdag med madpakker og pensionsrådgivning. Men det, jeg synes er spændende, det er at fokusere på alt det, der er uden om selve krigsfortællingen. Hvad der sker med et menneske, der har været igennem noget livsforandrende – og om det er muligt at vende tilbage til den, man var engang,

Hør scenekunstpodcasten Den 4. vægs interview med en af virkelighedens veteraner Jonas Hjorth om at medvirke i MY DEER HUNTER.

“My Deer Hunter er ikke offergørelse og omklamrende sentimentalitet, men måske det mest uforstilte, værdige og vigtige teater i år.” (Kristeligt Dagblad)

Formål

Som publikum hos Teater Katapult er man i dén grad i stue med det der sker på scenen – og med de forestillinger, vi præsenterer, er der stor chance for at sparke debatter i gang og at vække eftertanke hos både studerende og undervisere. Som Teater Katapults slaglinje lyder: Slå autopiloten fra!

Teater Katapult præsenterer samfundsrelevante og tankevækkende teaterforestillinger – både egne produktioner og andre danske og internationale gæstespil – altid med fortællingen, nærheden og ægtheden som omdrejningspunkt. Med et besøg hos Teater Katapult lagt ind i undervisningen kan I sammen med os være med til at behandle tematikker fra den verden, der omgiver os.

 

 

 

Sted
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3-5, Godsbanen
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 86 20 26 99
Tilmeldingsfrist
07.10.2021