Ludvig Holberg - samfundsoplyser og satiriker

Beskrivelse

Workshoppen er et endags teaterforløb om Holberg. Her stifter udskolingselever bekendtskab med Danmarks 300 år gamle teatermager og samfundsdebattør.

I teaterworkshoppen arbejder eleverne på en humoristisk og aktiv måde med temaerne demokrati, ligeværd, oplysning, ligestilling, selvindsigt, samfundsoplysning og lærdom for alle – rig som fattig, ung som gammel, kvinde som mand.

Forløbet består af både retoriske og fysiske teaterøvelser, lege og små iscenesættelser gennem sceniske udpluk fra Holbergs forfatterskab som dramatiker, samfundskritiker og oplysningsperson. Sessionen sluttes med en visning af elevernes speed-skabte scener.

Undervisere:
Eva Damholt – er uddannet dramaturg, folkeskolelærer og fysisk performer. Hun underviser som freelance teater- og danseformidler.
Søren Gornitzka – er uddannet dramaturg, modtagelseslærer i folkeskolen og underviser i teater og drama med børn og unge i vidt forskellige sammenhænge.

Formål

At give udskolingselever et nærværende indblik i Holbergs virke gennem forskellige, dynamiske øvelser, hvor eleverne bliver udfordret til at forholde sig til Holberg gennem nutiden.

Tilmelding

Klik på den ønskede dato i oversigten herunder (grøn = fri; gul = venteliste).

Forløbet kan afvikles mellem kl. 8:45 og kl 14:00. Du skal kontakte en af underviserne i god tid inden afvikling for at aftale det nøjagtige tidspunkt:
Eva Damholt: edamholt [at] hotmail [dot] com eller 28682614
Søren Gornitzka: zkagornit [at] gmail [dot] com eller 40759852

Tilmelding