Gratis

Lær om havet med The Ocean Race

Beskrivelse

Fra 29. maj - 8. juni 2023 er Aarhus som den første danske by nogensinde vært for The Ocean Race.

The Ocean Race er et fantastisk eventyr, hvor verdens bedste sejlsportshold sejler om kap jorden rundt udelukkende ved vindens kraft. Havet er kapsejladsens racerbane, og sejlerne er førstehåndsvidner til, hvordan havets tilstand forværes. Der er ikke bare mindre dyreliv i havet, det engang uberørte hav er nu fyldt med plastik.

Vi synes, det er vigtigt, at børn forstår, hvorfor et sundt hav betyder noget for alt liv på jorden. Vores særlige indsigt i den marine verden giver os et spændende udgangspunkt for vores undervisningsprogrammer, og gør det muligt for os at vise yngre generationer, hvorfor vores hav er så fantastisk. Vi sætter fokus på udfordringer - som fx plastik - og løsninger, og giver børnene mulighed for at lære, hvordan vi alle kan hjælpe med at beskytte vores have.

I forbindelse med, at racet besøger Aarhus, udbyder The Ocean Race workshops af 30 minutters varighed under overskriften Our Ocean Connection & Ocean Rights.

Workshoppen viser eleverne, hvordan vi alle er forbundet med havet. De vil blive introduceret til konceptet omkring havets rettigheder og få en forståelse af, hvorfor det er vigtigt, at havet fremadrettet får en stemme og indflydelse på den politiske beslutningstagning.

Workshopforløbet bliver tilpasset klassetrinnet på den klasse, der booker. 

Forberedelse

Arbejd med The Ocean Race før workshoppen
The Ocean Races prisvindende undervisningsmaterialer er velegnede til skoler, hjemmeundervisning, foreninger og ungdomsklubber samt sejlklubber. Der er udviklet følgende materialer:

Champions for the Sea - aldersgruppe: 6-12 år (0.-6. klasse).

Generation Ocean - aldersgruppe: 12-16 år (7.-10. klasse).

Formål

At sætte fokus på udfordringer, som fx plastik, og løsninger og give børnene mulighed for at foretage handlinger, der hjælper med at beskytte vores have.

The Ocean Races materialer understøtter FN's 17 Verdensmål (SDG'er), der er en plan og ambition for hele verdens udvikling frem til 2030.

Programmerne stemmer overens med flere af målene: Verdensmål 4 om Kvalitetsuddannelse, Verdensmål 11 om Bæredygtige byer og lokalsamfund, Verdensmål 13 om Klimaindsats og Verdensmål 14 om Livet i havet.

Sted
The Ocean Race Aarhus 2023
Havnepladsen
8000 Aarhus C

Workshoppen finder sted i Verdensrummet ved Dokk1.

Undervisningsmateriale

Download The Ocean Races undervisningsmateriale via deres hjemmeside. Det er gratis, men kræver tilmelding via formular.

Champions for the Sea - aldersgruppe: 6-12 år (0.-6. klasse).

Generation Ocean - aldersgruppe: 12-16 år (7.-10. klasse).

Tilmelding