INSIDEREN

Beskrivelse

Sansemættet teater om rovdrift på din velfærd!

Kom ind bag frontallapperne på en ung finansmand, der var med til at udtænke verdens største kup mod statskasserne i Europa på mere end 400 mia. kroner! Du er med ham til møder, på natklubben, i brusebadet. Oplev penge-blodrusen og dilemmaerne. Er der veje tilbage fra det dybe netværks arrogante overherredømme?

Med et banebrydende lyddesign og intensivt 3D-lyd univers plus et sanseligt, visuelt videodesign inviteres du med ind i hovedet på insideren.

Udbytteskattesvindlen er en labyrint af glaspaladser og lyssky transaktioner, som forestillingen inviterer os til at fare vild i sammen med vores hovedperson. Men; vi inviteres også til at komme ultratæt på en helt almindelig mand med familie og et godt job, der ender som medskyldig i skattesvig for et svimlende milliardbeløb.

Teater Katapults INSIDEREN er en forestilling om bedrag, genialitet og grådighed - inspireret af den stadig aktuelle gigant-svindelsag om udbytteskat! 

Vi møder finansmanden, der som anonymt kronvidne i sagen har valgt at samarbejde med den tyske stat og angive sine tidligere medsammensvorne i netværket, for at få nedsat straf. En beslutning der er alt andet end ufarlig og som kommer til at få vidtrækkende konsekvenser for insiderens fremtid …

Er vores velfærdssamfund sikret med de seneste årtiers liberaliseringer? Hvad f.eks. hvis skattepengene til corona-sengeafsnittet på hospitalet var pist væk, når du blev syg? Og hvordan forholder man sig til, at nogle indflydelsesrige finansfolk er helt og aldeles ligeglade, og ser dig som hårdtarbejdende skattebetaler - en lille naiv myre.

Vi er med i insiderens transformation på vejen derhen for måske at begribe, hvordan man retfærdiggør for sig selv, at man tager så mange milliarder kroner fra dit og mit velfærdssamfund.

Rejs indad med 3D-lyd!
Du kommer til at sidde med høretelefoner på under forestillingen og bliver ved hjælp af 3D lyd binaural lyd præsenteret for et intenst, musikalsk og drømmende fortælleunivers.

Med lyden som bærende element vil vi glide ind og ud mellem afhøringslokalet og insiderens vej op af den økonomiske rangstige og den efterfølgende deroute.

Vi smelter sammen med insiderens historie. Bliver lukket ind i hovedet på ham, og han flytter ind i vores hjernevindinger. Lader os tage del i alt det, han tænker under afhøringen, men som han ikke siger højt.

Formål

Som publikum hos Teater Katapult er man i dén grad i stue med det der sker på scenen – og med de forestillinger, vi præsenterer, er der stor chance for at sparke debatter i gang og at vække eftertanke hos både studerende og undervisere. Som Teater Katapults slaglinje lyder: Slå autopiloten fra!

Teater Katapult præsenterer samfundsrelevante og tankevækkende teaterforestillinger – både egne produktioner og andre danske og internationale gæstespil – altid med fortællingen, nærheden og ægtheden som omdrejningspunkt. Med et besøg hos Teater Katapult lagt ind i undervisningen kan I sammen med os være med til at behandle tematikker fra den verden, der omgiver os.

Sted
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3-5, Godsbanen
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 86 20 26 99
Tilmeldingsfrist
20.10.2021