Gratis

Hvor kom alt det plast fra?

Hvor kom alt det plast fra?

Beskrivelse

En kæmpe sandkasse gemmer på mange forskellige ting blandt andet en hel del plastik. I indskolingen lægger vi vægt på at finde affaldet og kunne sortere det rigtigt så det kan blive en ny ressource. På mellemtrinnet er hovedvægten på skattejagten for at finde ud af hvor plastikken kommer fra, mens udskoling har fokus på plastindholdet i vores tøj. Både i blusen, jakken og bukserne vi har på kan der være plastik. Og hvem afgør om det ender som ny ressource, i forbrændingsanlægget eller som mikroplast i havet eller sandkassen.

Forløbene er helt forskellige alt efter om det er indskoling, mellemtrin eller udskoling, men alle forløb er dialogbasseret både med formidler og eleverne imellem og afbrudt af praktiske opgaver om at genkende og identificere plast og dets oprindelse og ikke mindst finde løsninger til at undgå så stort et plast forbrug.

Kontaktperson vedr. det faglige indhold:
Birte Buhl, Naturcenter Aarhus
Tlf.: 24594546
Mail: bbuha [at] aarhus [dot] dk

Naturcenter Aarhus samarbejder med The Ocean Race Aarhus 2023 om dette forløb. 

Om The Ocean Race Aarhus 2023
The Ocean Race – tidligere kendt som The Volvo Ocean Race – kommer til Aarhus 29. maj - 8. juni 2023. Det er første gang nogensinde, at Danmark bliver et stopover på Ocean Race-ruten.

Du og dine elever har nu en unik mulighed for at opleve dette MEGA-event på nærmeste hold.  

Vi sætter fuld sejl under aktiviteterne med en kæmpe læringsfestival med et hav af inspirerende og sansende workshops og aktiviteter. Det handler om læring med fokus på hav, vind, eventyr og bæredygtighed – og der er noget for alle fag og klassetrin. 

Planlæg og book allerede nu en spændende og indholdsrig dag for dine elever, hvor I under The Ocean Race kan møde nogle af de skarpeste og dygtigste skoletjenester på havnefronten i Aarhus. 

#theoceanraceaarhus

Formål

Eleverne stifter bekendtskab med plastik som materiale og opdager hvor omfattende vores plastforbrug er.

Samtidig prøver eleverne kræfter med at finde genkende og sortere plast. Og forhåbentlig bliver eleverne opmærksomme på at de selv kan være med til at begrænse plastforbruget og på den måde blive en del af løsningen i stedet for en del af problemet.

Sted
The Ocean Race Aarhus 2023
Havnepladsen
8000 Aarhus C
Undervisningsmateriale

Inspiration til plastundervisning.

Tilmelding