Vi starter med at snakke om hvordan Aarhus bugten blev dannet. Der stiftes bekendtskab med randmorænelandskaber, istunger, dødishuller og smeltevand.
Ekspedition: Eleverne går en tur på havnen og lærer om bugtens tilblivelse. De læser kort, ser topografien med egne øjne og snakker om istiden, samt hvordan det de kan se er blevet skabt af store kræfter for mange år siden. Her diskuteres, undres, noteres og observeres.
Færdiggøre kort: Eleverne tegner bavnehøjene ind på deres udleverede kort af Aarhus Bugten og noterer hvad de kan se på dagen - hvilke høje er synlige for dem.
Forsvar Aarhus Bugt: Vi rejser frem i tiden til vikingernes Aros. Her skal eleverne lave en strategisk forsvarsplan mod angreb udefra. De skal bruge deres kort til at placere deres flåde. Under denne aktivitet læres der om vikingetidens skibe, vikinger (samt bønder og fiskere), og hvordan disse forsvarede Aarhus Bugt. Herunder hvordan de udnyttede landskabet til deres fordel.
Vi runder selvfølgelig af i nutiden med en kort diskussion om fremtidens Aarhus, vandstigninger, klimaforandringer og diskussioner omkring udviklingen af Aarhus Ø.
Book andre forløb med havet i fokus:
Dette forløb er en del af #DetViGøromSTEAM
Ønsker I at arbejde mere med vikingetiden, kan vi tilbyde Historisk Værksted på Natursamarbejdet.
Booking hos Natursamarbejdet på:
Telefon: 86 25 68 60
Mail: natursamarbejdet [at] mbu [dot] aarhus [dot] dk