Havets Spisekammer

Beskrivelse

Havet indeholder mange lækre råvarer, som er nemme at høste og fange. Denne aktivitet udforsker nogle af de mange muligheder, som havets spisekammer har. 

Tang: Vi høster tang og lærer om de forskellige slags, der kan findes omkring Aarhus. Vi smager på det råt, laver tangsuppe eller te.

Strandsnegle: Måske kan eleverne finde strandsnegle på stenene, som vi kan tilberede og smage på.

Muslinger: Om foråret og efteråret kan der høstes muslinger. Dem koget vi og smager på.

Krabbesuppe: Kommer I i flere timer, er der mulighed for at lave krabbesuppe, såfremt vi fanger noget. Eleverne lærer om krabbens biologi, og hvordan disse almindelige små krabber skal tilberedes. 

I kan vælge en enkel aktivitet eller flere.  

Vi kan tilrettelægge en hel udeskoledag med vild mad i fokus, hvor hver aktivitet indgår. Skriv endelig og spørg for yderligere information og planlægning.

Formål

Formålet med aktiviteten er at byde eleverne på:

  • spændende smagsoplevelser.
  • bekendtskab med forskellige råvarer, man kan fange og samle omkring Aarhus.
  • nemme madlavningsmetoder. 
  • læring om, hvad man kan spise fra havet udover fisk og skaldyr.
  • en forståelse af en anden måde at udnytte naturen som en ressource for at få mad.
  • viden om en bæredygtig tilgang til madlavning og alternative fødevarer, som kan introduceres hjemme.
  • læring om retningslinjer for at samle vild mad omkring kysten.
  • en spændende oplevelse i et uderum, hvor de kan undres, smage, undersøge og lade sig inspirere på en helt anden måde end i klasseværelset.

Vi kommer omkring FN's verdensmål nr. 12 "ansvarligt forbrug og produktion" herunder delmål 12.2 og 12.8. Foruden det, arbejder vi også med verdensmål nr. 14 "Livet i Havet" med delmål 14.1, 14.2 og 14.c. 

Sted
Aarhus Internationale Sejlsportscenter
Ester Aggebos Gade 80
8000 Aarhus

Booking hos Natursamarbejdet på:
Telefon: 86 25 68 60
Mail: natursamarbejdet@mbu.aarhus.dk