Havet indeholder mange lækre råvarer, som er nemme at høste og fange. Denne aktivitet udforsker nogle af de mange muligheder, som havets spisekammer har.
Tang: Vi høster tang og lærer om de forskellige slags, der kan findes omkring Aarhus. Vi smager på det råt, laver tangsuppe eller te.
Strandsnegle: Måske kan eleverne finde strandsnegle på stenene, som vi kan tilberede og smage på.
Muslinger: Om foråret og efteråret kan der høstes muslinger. Dem koget vi og smager på.
Krabbesuppe: Kommer I i flere timer, er der mulighed for at lave krabbesuppe, såfremt vi fanger noget. Eleverne lærer om krabbens biologi, og hvordan disse almindelige små krabber skal tilberedes.
I kan vælge en enkel aktivitet eller flere.
Vi kan tilrettelægge en hel udeskoledag med vild mad i fokus, hvor hver aktivitet indgår. Skriv endelig og spørg for yderligere information og planlægning.
Formålet med aktiviteten er at byde eleverne på:
Vi kommer omkring FN's verdensmål nr. 12 "ansvarligt forbrug og produktion" herunder delmål 12.2 og 12.8. Foruden det, arbejder vi også med verdensmål nr. 14 "Livet i Havet" med delmål 14.1, 14.2 og 14.c.
Booking hos Natursamarbejdet på:
Telefon: 86 25 68 60
Mail: natursamarbejdet@mbu.aarhus.dk