I Guldalderen (ca. 1800 – 1870) arbejdes der med den national romantiske forestilling. Det helt særligt danske. Eller måske mere idealet om det særligt danske. Sammen med museets omviser oplever eleverne værkerne fra perioden. Det kommer til at handle om særlige kendetegn, om formålet med malerierne og sammenhænge og forskelle mellem motiv og virkelighed.
På denne omvisning vil eleverne stifte bekendtskab med guldalderens motiver. Med afsæt i en gennemgang af udvalgte kunstværker vil eleverne således kunne opleve, hvorledes periodens normer og tankesæt afspejler sig i kunstneriske udtryksformer. Omviseren vil undervejs opfordre eleverne til aktiv deltagelse gennem dialog og diskussioner.
Inden besøget vil vi bede jer om at orientere jer i retningslinjerne for besøg på ARoS: https://www.aros.dk/da/laering/skoler-og-institutioner/faerdselsregler-p...
Billedkunst: Billedanalyse, Historie: Historiebrug, Grundlovet 1849, Dansk: Guldalder
Forløbet kan bruges i elevernes arbejde med kompetenceområdet Billedanalyse i billedkunstfaget.
Forløbet kan også bruges tværfagligt. Det kan fungere som introduktion for historiefagets kompetenceområde Historiebrug.
Mødet med malerierne fra perioden kan også bruges som case i elevernes arbejde med kildeanalyse og kildekritiske begreber.
Det kan også fungere som en optakt til elevernes videre arbejde med kanonpunktet om Grundloven af 1849. En visuel rejse tilbage til de tanker blandt kunstnere og politikere der lagde kimen.
Vi glæder os til at ser jer herinde.