Gratis

Går det hele ad helvede til?

Beskrivelse

Går det hele ad helvede til? Er der overhovedet nogen, der tør håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før?

Spørgsmål som disse danner udgangspunkt for dette landsdækkende projekt. Projektet zoomer ind på den frygt for fremtiden, der ses både i nyheder, film, litteratur og samfund. Dystopierne er over os, og de er både skræmmende og fascinerende, men hvorfor fylder utopierne og håbet så lidt?

Projektet er både dansk- og kristendomsfagligt og inviterer til en refleksion om frygten og håbets betydning for den måde mennesker lever deres liv på. Derfor går begrebsparret håb og frygt hånd i hånd i projektet, hvor eleverne skal arbejde med såvel dystopier og utopier som forestillinger om paradis og helvede i kristendom og islam - fortællinger der siger noget om, hvad mennesker har frygtet og håbet før og nu.

I projektet skal eleverne arbejde med:

1. Ny novelle af Kenneth Bøgh Andersen

2. Brætspil med etiske dilemmaer

3. Digitalt bibliotek med dystopier og utopier, helvede og paradisforestillinger før og nu

4. Kirkebesøg

5.Kreativt produkt om håb og frygt

Formål

Eleverne skal opnå viden om menneskets frygt og håb for fremtiden. De skal opnåen forståelse af frygtens og håbets eksistentielle og etiske dimensioner samt reflektere over, hvilken betydning frygt og håb har for de valg, mennesker træffer.

Eleverne skal på denne baggrund formulere deres frygt og håb for fremtiden.

Sted

På egen skole samt et besøg i kirken.

Undervisningsmateriale

Lærervejledning, kuverter, brætspil mv. udleveres til lærerkurset.

Tilmelding

Tilmeldingen på hjemmesiden åbner d. 7. juni

www.skole-kirke-aarhus.dk

Tilmeldingsfrist
11.08.2019