Nyhed!

Flugten til Amerika

Beskrivelse

Børnekulturhusets nye dramaforløb

Fra 1840 til 1914 rejste mindst 309.000 danskere til Amerika for at skabe en ny tilværelse. De brugte alle deres sparepenge og pakkede de få ejendele, som kunne være i bagagen, inden de vinkede farvel til det gamle fædreland. De færreste kunne tale andet end dansk, men alligevel troede de på, at de nok skulle klare sig, når de kom frem til det kontinent, hvor drømmene kunne gå i opfyldelse.

I dette dramaforløb får eleverne en rolle som familiemedlem i familier, der står overfor at skulle udvandre til Amerika. Gennem praktiske øvelser og fiktive situationer får de mulighed for at reflektere over flere af de beslutninger og drømme, som de danske udvandrere stod med i slutningen af 1800-tallet. Forløbet starter med forberedelse til familierollerne og går derefter over i en vekselvirkning mellem rollespil i scenografiske omgivelser og refleksioner om det oplevede. Undervejs indlægges informationer om de realiteter, som udvandrerne oplevede – eller var udsat for …

Forberedelse

Der bliver sendt et link med enkle forberedende tekster i god tid inden forløbet.

Formål

  • At eleverne gennem fiktive roller og dramaøvelser bliver sat over for nogle af de valg, som danske udvandrere måtte tage.
  • At eleverne får sat migration i et historisk perspektiv med danskerne som de udvandrende - og derved kan reflektere over nutidens migration.
Sted
Børnekulturhuset
Valdemarsgade 1F
8000 Aarhus C

Ring på dørklokken 'Børnekulturhus' ved indgang 1F

Undervisningsmateriale

Der bliver sendt et link med enkle forberedende tekster i god tid inden forløbet.

Download invitation til print (PDF) her:

Tilmelding