FLOWERS FOR TORGEIR

Beskrivelse

En livgivende kærlighedserklæring

Performer Roberta Carreri præsenterer her selv sin meget personlige forestilling, FLOWER FOR TORGEIR, som hun har co-produceret med Nordisk Teater Laboratorium ved Odin Teatret:

Kan sorg blive et lys?
Kan sorg blive et lys, der leder vores vej gennem livet?
I 2010 mistede jeg min arbejds- og livspartner, gennem mange år.
Tabet af én, man har kær, har to ansigter: Sorg og taknemmelighed.

Glæden, som har fyldt mit liv i så mange år i hans selskab, skinner gennem sorgen og gør den gennemsigtig. Der er ingen kur mod sorg. Man må lære at leve med den som med en kronisk sygdom. Jeg er ikke den samme, som jeg var før Torgeir døde - og jeg vil aldrig blive det. Men jeg er stadig i stand til at synge og smile mens jeg føler tilstedeværelsen af hans fravær, der altid vil følge mine skridt.

Det siges, at man dør to gange. Den anden gang er, når man bliver glemt.

Jeg ønsker ikke, at Torgeir skal glemmes.

Blomster til en stor skuespiller.
Blomster til et stort menneske.
Blomster til Torgeir. 

Torgeir blev født i Oslo, Norge i 1947, og opdagede teatrets verden på sin skoles dramahold da han var otte. Han var bare 11, da han begyndte at tjene penge ved at optræde på en traditionel scene og 17 da han mødte Eugenio Barba (stifter af Odin Teatret) og dermed blev en af Odin Teatrets grundlæggere. Som nittenårig flyttede han sammen med Barba og det lille ensemble fra Norge til Danmark. Her boede og arbejdede han, kun afbrudt af teatrets mange internationale turneer, til sin død 27. juni 2010. Han blev 63 år.

Torgeir deltog i prøverne på Odin Teatrets ensembleforestilling ’Det kroniske liv’, indtil en måned før han gik bort. Hans nærvær på scenen var unikt, og jeg har savnet det lige siden. Det er grunden til, at jeg har villet hylde ham med en forestilling.

Formål

Som publikum hos Teater Katapult er man i dén grad i stue med det der sker på scenen – og med de forestillinger, vi præsenterer, er der stor chance for at sparke debatter i gang og at vække eftertanke hos både studerende og undervisere. Som Teater Katapults slaglinje lyder: Slå autopiloten fra!

Teater Katapult præsenterer samfundsrelevante og tankevækkende teaterforestillinger – både egne produktioner og andre danske og internationale gæstespil – altid med fortællingen, nærheden og ægtheden som omdrejningspunkt. Med et besøg hos Teater Katapult lagt ind i undervisningen kan I sammen med os være med til at behandle tematikker fra den verden, der omgiver os.

 

 

 

 

Sted
Teater Katapult
Skovgaardsgade 3-5, Godsbanen
8000 Aarhus C
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 86 20 26 99
Tilmeldingsfrist
21.01.2022