Gratis

Fisk med omtanke

Beskrivelse

Denne workshop foregår under The Ocean Race Stopover Aarhus 2023. Workshoppen formidles af en fiskehandler og foregår under sejlet ved båden Athene.

Vi skal snakke om bæredygtige fiskearter – hvilke arter kunne vi tage mere ind i køkkenet?

Herefter vil eleverne få udleveret en af de omtalte fiskearter, hvorefter denne skal fileteres af eleven selv – under kyndig vejledning fra en udlært fiskehandler.

Når denne er fileteret, skal eleverne selv tilberede deres fisk over bål, her er de også under kyndig vejledning. Den færdige fisk kan nydes i området og der serveres lidt brød m.m. til.

Faglig kontaktperson:
Heidi Bech Rønn 
Uddannelseskonsulent 
North Sea College
Hbr [at] eucnordvest [dot] dk

Forberedelse

Eleverne skal hjemmefra have forberedt tre spørgsmål inden for emnet: Hvad vil du spørge en fiskehandler/elev om?

Vi vil snakke om disse spørgsmål mens vi laver mad sammen.

Derudover skal eleverne skrive en opgave om fisk og fiskeri i skolen. 
1. Beskriv en fangstmetode
2. Beskriv ét af de følgende emner indenfor fiskeri
- Bæredygtighed indenfor fiskeri
- Kvoter
- Affald 
3. Hvilken fiskeart er IKKE i sæson i den periode, efterspørgslen er størst? Og kunne man bruge en anden art i stedet?
4. Hvordan får man flere danske familier til at spise mere fisk?

Formål

  • At eleverne stifter bekendtskab med andre fiskearter end de typisk efterspurgte. 
  • At eleverne får en forståelse for/indtryk af dansk fiskeri.
  • At eleverne prøver kræfter med selv at håndtere og forberede den hele fisk, til den kan tilberedes.
  • At give eleverne læring om tilberedning af fisk.
Sted
Pier 2 (Sustainability Island)
Inge Lehmannsgade 10
8000 Aarhus C

Foregår under sejlet ved skoleskibet Athene.

Undervisningsmateriale

Besøg hjemmesiden www.voresfisk.dk 

Her finder du rigtig mange oplysninger til den ovenstående opgave og undervisning generelt.

Oversigtskort og praktisk information ifm. The Ocean Race:

Tilmelding