FIRST LEGO League Explore 2021

Beskrivelse

FIRST LEGO League (FLL) er en verdensomspændende kundskabs- og teknologikonkurrence. Gennem inspirerende og udfordrende opgaver giver FLL børn og unge muligheden for at prøve kræfter med rollen som ingeniør, forsker og problemløser. Arbejdet med FLL sætter store krav til deltagernes samarbejde, kreativitet og vedholdenhed. Derudover styrker konkurrencen i høj grad deltagernes forståelse af naturvidenskabens og teknologiens betydning for samfundet.

FIRST LEGO League Explore er et undervisningsforløb målrettet børn i 1. - 3. klasse, der afsluttes med en dag hvor holdene præsenterer deres model for en dommergruppe. 

I FIRST LEGO League Explore skal holdet bygge og programmere en model med LEGO WeDo og andre LEGO-elementer.
FIRST LEGO League Explore er ikke en konkurrence. Til turneringsdagen får alle holdene feedback, diplom og medaljer, men de konkurrerer ikke med hinanden. Det er muligt at bruge turneringen som et socialt arrangement hvor forældre også deltager eller helt har ansvaret for holdene.

Har skolen ikke Lego WEDO robotter er det muligt at låne robotter i Børn og Unge.

Kontakt Henrik Helbo Lund hehel [at] aarhus [dot] dk eller Peter Kessel Overgaard opk [at] aarhus [dot] dk for lån af robotter og spørgsmål

Formål

FIRST LEGO League er en forsknings- og teknologikonkurrence med et samfundsaktuelt tema som:
• tager udgangspunkt i centrale kompetenceområder for skolens fag. Projektet er tværfagligt, men med hovedvægt på naturfagene, matematik, dansk og teknologi.
• benytter en Inquiry-based learning didaktik, hvor eleverne skal stille spørgsmål, undre sig, undersøge, udforske, eksperimentere og opbygge viden.
• FLL understøtter de naturfaglige kompetenceområder og opmærksomhedsfelter.
Ud fra den problemstillingen/problemet skal holdet bruge de naturfaglige kompetenceområder, til at finde løsninger på denne.

Sted
VIA Campus C
Ceresbyen
8000 Aarhus C

 

Undervisningsmateriale

 

Tilmelding

Tilmelding og mere information på hjernekraft.org