FIRST LEGO League Challenge 2021

Beskrivelse

FIRST LEGO League (FLL) er en verdensomspændende kundskabs- og teknologikonkurrence. Gennem inspirerende og udfordrende opgaver giver FLL børn og unge muligheden for at prøve kræfter med rollen som ingeniør, forsker og problemløser. Arbejdet med FLL sætter store krav til deltagernes samarbejde, kreativitet og vedholdenhed. Derudover styrker konkurrencen i høj grad deltagernes forståelse af naturvidenskabens og teknologiens betydning for samfundet.   

I efteråret 2021 arrangerer Børn og Unge igen FIRST LEGO League (FLL) i Aarhus. FLL er en praktisk og teoretisk robotkonkurrence, der har til formål at give børn gode oplevelser med teknologi, naturvidenskab og læring og samtidig fremme deres forståelse for teknologiens betydning for erhvervsvirksomheder. Turneringen afholdes i Aarhus på VIA i Ceresbyen i Aarhus C. Projektperioden varer fra midt i september til midt i november, og elever fra 10 - 16 år kan medvirke i FLL-Challenge. Elever i aldersgruppen 6-9 år, kan deltage i FLL-Explore.

Læreren tilmelder holdet til et 8 ugers tværfagligt projekt, der tager afsæt i samarbejde, indsigt, design, konstruktion, programmering og kommunikation. Desuden udarbejder de en teoretisk opgave inden for det overordnede tema. Et hold kan bestå af op til 12 deltagere.

Turneringen i Aarhus er en af flere regionale konkurrencer, hvor vinderne går videre til den skandinaviske finale. Bag det hele står FIRST Scandinavia - en stiftelse med det formål at stimulere børns interesse for naturvidenskab og tekniske/matematiske emner gennem engagerende projekter, hvor børn selv er drivkraften.

Yderligere information kan findes her

Se video fra 2020 her

Formål

Formålet med læringsforløbet er at øge børn og unges interesse for teknologi og naturvidenskab og stimulere nutidens unge til at blive fremtidens ingeniører og forskere. FLLs værdier er:

  • Vi samarbejder som et hold
  • Vi samarbejder om at finde løsninger, med hjælp fra vores vejledere
  • Det vi lærer, oplever og erfarer er vigtigere end det at vinde
  • Vi deler vores erfaringer med andre
  • Vi er gode konkurrenter
  • Vi er venlige og professionelle i alt hvad vi gør
  • Vi har det sjovt!
Sted
VIA University Collage
Ceresbyen 24
8000 Aarhus C

 

Undervisningsmateriale
Tilmelding

Tilmeldingen foregår på projektets hjemmeside: www.hjernekraft.org.
Inden man tilmelder sig, skal man kontakte Jeppe Dalsgård: daje [at] aarhus [dot] dk eller Mette Hardis Jakobsen: mhja [at] aarhus [dot] dk
Af hensyn til planlægningen af den lokale turnering i Aarhus bedes holdene tilmelde sig, så snart man ved, at man vil deltage.

Tilmelding