Dykning

Beskrivelse

Ved at integrere dykkeruddannelsens faglige indhold i skoleundervisningen har vi set væsentligt øget motivation i forhold til at modtage undervisning i f.eks. dansk, matematik, fysik/kemi, natur/teknik og engelsk. Dette er i høj grad sket gennem en kombination af praksis og teori. Undervisningen er interaktiv, rummer mange forskellige læringsstile og kan differentieres i forhold til den enkelte elev.

Mange af de menneskelige kompetencer UNO arbejder med til dagligt, er i høj grad også i spil i dykningen. F.eks. ansvarlighed for både sig selv og sit nærmiljø og i forhold til de store sammenhænge. Dykning er en naturlig og positiv katalysator for personlig udvikling og fremmer bl.a. fokus, interesse og motivation hos den enkelte.

 Vi har med stor succes lavet individuelle dykkerforløb til f.eks. børn og unge med forskellige udfordringer.

Formål

UNO Friluftscenter har i over et årti gennemført prøvedyk, snorkelture og dykkerkurser for børn, unge, pædagoger og lærere i Aarhus kommune. Vi kan på efterspørgslen konstatere at det er en succes!

Der er mange positive reaktioner forbundet med at dykke. Deltagerne røres følelsesmæssigt, og går fra den forventningsfulde nervøsitet over det ukendte, når vi mødes ved vandkanten, til glæden over at opleve de nye kropslige muligheder.

I undervisningen omsætter vi de mange nye indtryk, dykkerudstyret, regler og teknikker til praktiske færdigheder, som stort set alle kan mestre. Sikkert og roligt glider de nye dykkere fra indadvendte og anspændte til udadvendte og undersøgende. 

Sted
UNO Friluftscenter
Marienlundsvej 11A
8240 Risskov
Undervisningsmateriale

Vi dykker efter verdens største dykkerorganisation PADIs retningslinjer og bruger deres materialer suppleret med andet.

Tilmelding