Gratis

Det sære og det svære

Beskrivelse

Billedbogen har allerede gjort sit indtog i danskundervisningen og har fundet sin plads som en genre, der sætter fokus på poetisk sprog- og billedbrug.

Men hvorfor er den også relevant at tage op i faget kristendomskundskab? Det er den, fordi de moderne billedbøger har en forkærlighed for at beskæftige sig med det sære og det svære. 

I billedbøgerne er man ikke bange for at tage livtag med de helt store eksistentielle spørgsmål og temaer; liv og død og alt det, der følger med af sorg og savn, kærlighed, venskab, ensomhed, identitet og fællesskab.

Til projektet har vi fundet helt nye og anmelderroste billedbøger, hvor eleverne skal gå på opdagelse i bøgernes fantastiske og finurlige univers og få en oplevelse af, hvordan tekst og billeder er med til at fortælle gode historier:

  • Historien om dig af Søren Lind og Hanne Bartholin med temaet Identitet 
  • Ud af det blå af Rebecca Bach-Lauritsen og Anna Margrethe 
  • Kjærgaard med temaet Ensomhed
  • Men størst af alt af Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensen med temaet Kærlighed

Til alle billedbøger arbejdes der med paralleltekster fra Bibelen. I de bibelske fortællinger er de samme eksistentielle temaer, som billedbøgerne handler om, foldet ud. Til arbejdet med de bibelske fortællinger anvendes tekst og illustrationer fra forskellige udgaver af børnebilledbibler. I forløbet skal eleverne arbejde kreativt med udgangs-punkt i egen tænkning.

Formål

Eleverne skal stifte bekendtskab med og fordybe sig i fire billedbøger, som alle tager livtag med store eksistentielle spørgsmål og temaer. Eleverne skal gå på opdagelse i bøgernes fantastiske billedunivers og få en oplevelse af, hvordan billeder og tekst fortæller gode historier. Kristendomsfagligt skal eleverne dykke ned i bibleske fortællinger, som ligesom billedbøgerne sætter forkus på menneskelige eksistensvilkår.

Sted
Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus Kommune
Kannikegade 12, 2. sal
8000 Aarhus C
Undervisningsmateriale
Tilmelding

Tilmeldingen sker på hjemmesiden www.skole-kirke-aarhus.dk

Tilmelding
Tlf.nr. 24464882
Tilmeldingsfrist
01.06.2022