Cirkus Cærlig

Beskrivelse

VELKOMMEN I ET SÆRLIGT CIRKUS!

CIRKUS CÆRLIG er en anti-mobningsworkshop for indskolingsklasser, hvor drama og musik spiller sammen om at fortælle og lære om empati, følelser og fællesskab. En workshop til forebyggelse af mobning. 
Cirkus Cærlig består af en række sange, som præsenterer hver enkelt cirkusfigur: I Cirkus Cærlig er der klovne, linedansere, løvetæmmere, tryllekunstnere, kanonkonger og koner, stærke mænd og damer, akrobater, hula-hop-piger, popcornsælgere, cirkusorkestret og ikke mindst cirkusdirektøren.

Men i dette cirkus er det særlige, at de alle er udfordret på forskellig vis: Vores stærke mand har kun en arm, linedanseren har kæmpe fortænder, klovnene kan ikke stoppe med at drille, kanonkongen vil ikke skydes af - og sådan bliver det ved. Så hvordan får man en forestilling op at stå, når ingen er perfekt og alle alligevel synes, det hele skal være helt perfekt?

Workshoppen giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med et intensivt kreativt projekt, hvor de netop som skuespillere og sangere skal arbejde sammen og bruge hinandens styrker og svagheder. Igennem karaktererne leger og dramatiserer de problemstillingerne. De får en fornemmelse af de følelser der er på spil, og som de eventuelt kan genkende og relatere til situationer fra hverdagen.

På begge workshops kommer vi ind på spørgsmål som:

  • Hvad vil det sige at mobbe?
  • Kan man mobbe uden at vide det eller ville det?
  • Hvordan stopper man mobberi?
  • Må man mobbe dem, der mobber?
  • Hvorfor mobber man?

Workshopteamet består af:

  • Susanne Noer: instruktion og drama 
  • Maria Nyboe: Harmonika, klaver og sang

Workshop 1

(1 dag af ca. 4 timer)

Eleverne præsenteres for de udvalgte sange og dramatiserer cirkussets forskellige karakterer. Vi taler om sangene, og om hvad det vil sige at mobbe ud fra de enkelte figurer. Det er en dag hvor drama, leg, sang og musik går op i en højere enhed.

Formål

CIRKUS CÆRLIG er en anti-mobningsworkshop for indskolingsklasser, hvor eleverne igennem drama og musik arbejder med at forstå, lytte og give plads til hinanden. At acceptere forskelligheder og hylde fællesskabet.