Bydetektiverne i Gellerup

Beskrivelse

Tag skolens mellemtrin med på en helt unik vandring og arkitekturworkshop i Gellerup.

Bydetektiver i Gellerup handler om at gå på opdagelse i et område, man - måske eller måske ikke - kender i forvejen. Måske bor man i området, måske har man kammerater i området, måske køber man ind eller går til fritidsaktiviteter i området, måske har man bare hørt om området.
Som Bydetektiv er man åben overfor området: man sanser det, får viden om det, reflekterer over det og udtrykker det.
Bydetektiverne i Gellerup udforsker Gellerupparken: områdets velkendte og mindre kendte steder, arkitekturen, aktiviteterne, lokalhistorien og de forandringer, der sker i Gellerup i øjeblikket.

Forløbet er delt i to: en vandring + en byggeworkshop

Vandring i Gellerupparken
På vandringen bevæger vi os rundt i Gellerupparken og undersøger vidt forskellige steder og rum. Vi kigger på kort. Vi hører om stederne og registrerer stederne. Vi lytter til hinandens erfaringer med og viden om stederne. Vi oplever med alle sanser. Klassens registreringer er vigtige for projektet og bringes videre til arkitekturworkshoppen. Mødested oplyses forud for projektstart.

Byggeworkshop
Byggeworkshoppen tager udgangspunkt i vandringen i Gellerupparken. Workshoppen går ud på at bygge arkiteurmodeller af inspirerende materialer, at bruge sin fantasi og drømme og få gode ideer.
Workshoppen afholdes i et lokale på skolen og afrundes med en udstilling med fernisering.
Dato for udstilling aftales med formidlere. Det er oplagt at invitere forældre og andre til udstillingen.

Formidlere: Pernille Helberg Stentoft (byvandrer) sammen med en arkitekt

Formål

  • Eleverne får med vandringen et kendskab til kendte og ukendte kroge i Gellerup. De vil lære om områdets historie, og de får en øjenåbner ift. at sætte sanserne i spil, når de bevæger sig i uderummet. Eleverne får et blik for og et ordforråd til arkitekturens forskellige former og funktioner.
  • Eleverne får med arkitekturworkshoppen mulighed for at arbejde videre med indtrykkene fra vandringen, og omsætte deres nye viden i en designproces, hvor de skal lave arkitekturmodeller af deres forslag til, hvad der mangler i området.
Sted

Mødested oplyses senere

Undervisningsmateriale

Her kan læse en printvenlig invitation (PDF):

Tilmelding
Tlf.nr. 41856669