GRATIS Normkritisk LGBTQIA+ undervisning

Af Normstormerne - 19.11.2020

Normstormerne tilbyder normkritisk LGBTQIA+undervisning og arbejder med anti-diskrimination og anti-mobning. Vores workshop kan bestilles både online og fysisk - og den er gratis for alle folkeskoler i Aarhus Kommune.

Normstormernes undervisning giver eleverne mulighed for at arbejde med en mere nuanceret forståelse af normer for bl.a. køn og seksualitet, og selv være med til at udvikle konkrete redskaber til at modarbejde mobning og diskrimination, så klassen bliver et tryggere sted for alle.

Normstormernes ung-til-yngre undervisere er uddannede i at facilitere et spændende, lærerigt og sjovt forløb gennem øvelses- og dialogbaseret interaktiv undervisning, hvor der sættes fokus på:

  • et trygge(re) rum baseret på dialog og elevinddragelse.

  • øvelser om normer generelt, kønsidentitet og seksuel orientering, levevilkår, rettigheder, diskrimination og mobning.

  • refleksion over samfundets, skolens, klassens og egne normer og privilegier.

  • udviklingen af konkrete handlemuligheder i mødet med mobning og diskrimination. 

Normstormerne tilbyder i samarbejde med Aarhus Kommune gratis undervisning til alle folkeskoler i Aarhus Kommune. Undervisningen er relevant i fag med fokus på rettigheder, minoriteter, mobning, diskrimination, identitet, køn og seksualitet. Blandt andet samfundsfag, dansk, historie eller som et supplement til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. 

læs mere her: https://www.ulfiaarhus.dk/grundskole/normkritisk-lgbtqia-undervisning 

*LGBTQIA+ er den engelske forkortelse for Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle, Transpersoner, Queers, Interkønnede og Aseksuelle. Plusset betyder at forkortelsen ikke er dækkende for den diversitet der findes.

Yderligere information
Et besøg varer 2 lektioner (90 minutter) og bliver udført af to unge, der er uddannede som normstormere. Normstormerne underviser den enkelte klasse med max. 30 elever. Læreren er med som observatør i undervisningen. Undervisningen foregår ude på skolerne eller online. Privatskoler og andre interesserede kan sende en forespørgsel til Normstormnerne, for at få et uforpligtende tilbud på undervisning. Skriv til kontakt@normstormerne.dk.