Gratis LGBTQ+-fokuseret undervisning

Af Normstormerne - 28.11.2022

Skal din udskolingsklasse lære om normkritik, LGBTQ+ vilkår, køn, anti-mobning og anti-diskrimination? Normstormerne underviser gratis i Aarhus Kommune, og har 10 års erfaring i at undervise i normkritik.

Normstormernes undervisning giver eleverne mulighed for at arbejde med en mere nuanceret forståelse af køn og seksualitet, og selv være med til at udvikle konkrete redskaber til at modarbejde mobning og diskrimination, så klassen bliver et tryggere sted for alle, uanset kønsidentitet, kønsudtryk og seksuel orientering.

Normstormernes ung-til-yngre undervisere er uddannede i at facilitere et spændende, lærerigt og uhøjtideligt forløb gennem øvelses- og dialogbaseret interaktiv undervisning, hvor der sættes fokus på:

  • et trygt rum baseret på dialog og elevinddragelser

  • øvelser om normer, kønsidentitet og seksuel orientering, LGBTQIA+, levevilkår, rettigheder, identitet, diskrimination og mobning.

  • refleksion over samfundets, skolens, klassens og egne normer og privilegier.

  • udviklingen af konkrete handlemuligheder i mødet med mobning og diskrimination. 

Normstormerne tilbyder i samarbejde med Aarhus Kommune gratis undervisning til alle folkeskoler i Aarhus Kommune. Undervisningen er relevant i fag med fokus på rettigheder, minoriteter, mobning, diskrimination, identitet, køn og seksualitet. Blandt andet samfundsfag, dansk, historie eller som et supplement til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. 

Læs mere og book os på www.normstormerne.dk

Yderligere information
Et besøg varer 2 lektioner og bliver udført af to unge, der er uddannede som normstormere. Normstormerne underviser den enkelte klasse med maks. 30 elever. Læreren er med som observatør i undervisningen. Forløbet foregår ude på skolerne eller online. Privatskoler og andre interesserede kan sende en forespørgsel til Normstormerne, for at få et uforpligtende tilbud på undervisning. Skriv til kontakt@normstormerne.dk.