Gratis klassesæt og introduktion på Kunsthal Aarhus

30.10.2019

Kom til Boglancering den 19/11 kl. 16-18 og få en introduktion til En arbejdsbog om kulturarv / En kunstnerbog om lerskabelse, og hvordan den kan bruges i klasseværelset - alle deltagere får et gratis klassesæt med hjem.

Kunsthal Aarhus lancerer ny bog til skoleelever i alderen 11-15 år: En arbejdsbog om kulturarv / En kunstnerbog om lerskabelse, skabt af den danske kunstner Amalie Smith og Heine Carlsen, som har udarbejdet undervisningsmaterialet i bogen. Bogen er for elever i alderen 11-15 år, og denne dag giver lærere mulighed for selv at prøve kræfter med udvalgte aktiviteter fra bogen, ligesom der er lejlighed til selv at hilse på kunstner Amalie Smith og blive klogere på hendes arbejde.

Billedkunst-, historie-, dansklærere og andre undervisere, som har lyst til at udforske kunst og kulturarv er velkomne til at deltage. Når du deltager, får du samtidig et gratis klassesæt med bogen. Tilmelding på mail: learning [at] kunsthalaarhus [dot] dk

Foruden kunstnerbogen har Amalie Smith også skabt udstillingen Clay Theory i Kunsthal Aarhus, som kan opleves indtil 19.01.2019. Skoler i Aarhus Kommune kan få refunderet udgiften til en omvisning i udstillingen gennem ULF. Kontakt os for at høre mere.

Mere om bogen, kunstneren og projektet:
I forbindelse med det EU-støttede projekt Excavating Contemporaray Archeology har Kunsthal Aarhus med hjælp fra Heine Carlsen udviklet undervisningsmateriale, som vejleder børn i alderen 11-15 år til at opnå bedre forståelse for kulturarv og hvilken rolle kunst spiller i den forbindelse. Hvad definerer kulturarv og hvor kan du se den i dit eget liv? Eleverne møder en række korte tekster og øvelser som hjælper dem med at udforske disse spørgsmål og omdanne deres opdagelser til kunst.

Kernen i kulturarv er kreativitet og skabelse – uanset om det er traditioner, tekst eller kunst. I projektet Excavating Contemporary Archeology har den danske kunstner Amalie Smith udforsket aspekter af kulturarv på et kunstnerophold i Cypern. Hendes 3D-videoværk Clay Theory kan opleves i Kunsthal Aarhus. Smith, som udover at være billedkunstner også er forfatter med en lang række bøger bag sig, har produceret en lille bog med fortællinger om ler og de forestillinger mennesker har knyttet til ler. 3D-briller vækker hendes bog til live for eleverne.

Undervisningsmaterialet og Amalie Smiths bog vil tage kunst direkte ind i klasseværelset og inspirere eleverne til at se deres egne kreationer som mere end produkter af skolearbejde.

Bogen er første del i en serie kunstnerbøger, som bliver udgivet det næste år. Bøgerne er en del af projektet Excavating Contemporary Archeology, hvor fire europæiske kulturinstitutioner i Europa sammen har udviklet et artist residency, hvor kunstnere udforsker lokal kulturarv gennem deres kunst.

Yderligere information
Tilmelding på mail: learning@kunsthalaarhus.dk