Flaskepost til fremtiden

Af Aarhus Musikskole - 03.12.2021

Aarhus Musikskole tilbyder 2 typer gratis musik- og fortællingsbaserede trivselsforløb for 0. og 1. klasser, samt specialklasser i indskoling og mellemtrin. Forløbende kan bookes af henholdsvis klassen eller skolen.

Forløbet er bygget op om en fælles mission for klassen:
En flaskepost skyller i land. Et råb om hjælp. Vil I hjælpe?

Vi tager udgangspunkt i fortællingen om to børn, der er fastfrosset på et stykke is på det endeløse hav. Sammen hjælper vi de to børn ud af mørket, og på den rejse møder vi forskellige følelsestematikker.

Med udgangspunkt i musikken, dramatiserer og sætter vi lyd, ord og kropssprog på følelserne.

Vi spiller, synger, dramatiserer, samskaber og leger os ind i fortællingens univers og lærer musik, sange og dans fra hele verden.

Læs mere på www.flaskeposttilfremtiden.dk

 

Endags workshop på Musikskolen
I kommer ind på musikskolen og deltager i en workshop i 3 dele med indlagte pauser imellem, hvor I kan spise i vores hyggelige venterum eller få lidt luft på gruspladsen foran Officersbygningen.
De 3 dele består af en del, hvor vi samler flaskeposten op og undersøger brevet. I de to følgende dele ser vi de to børn modtage vores hjælp og rejser med dem på en rejse fra mørket til lyset.
Denne dag kan også fungere som en smagsprøve i forhold til at afklare om det kunne være noget for jeres skole at få det 5 ugers forløb for hele 0. og/eller 1. årgang.

 5 ugers forløb på jeres skole
Musikskolens undervisere kommer en dag om ugen og er på skolen mellem kl. 8 og 13 i jeres 0. klasser og evt. også i 1. klasser. Målet er, at de får en fælles fortælling på tværs af klasserne om, hvordan vi hjælper hinanden, også i mødet med svære følelser.
I alt 4-5 klasser får undervisning på skolen.  Hver klasse får 45 min. undervisning.

Yderligere information