Femkamp i sandet

10.09.2019

I kan lige nå en tur i sandet med Aarhus Beachvolley Clubs forløb 'Sandsport for hundredvis' - eller du kan tænke det ind i undervisningen til foråret.

Lad dig inspirere af denne video; Her ses en elev fra Aarhus Friskole i gang med blindeløb. Det er en del af Aarhus Beachvolleys koncept, hvor de kombinerer deres egen sport med en række andre discipliner. Det er en del af forløbet 'sandsport for hundredvis' - og nej, man BEHØVER ikke være hundredvis.
En af coachenes, Jeff Jørgensen, fortæller, at variationen af discipliner giver en god dynamik, når de skal dyrke idræt i mange timer ad gangen.

"Fællesnævneren er, at alt foregår i sandet. Det udfordrer og træner balanceevnen, men er også hårdere end på græs eller gulv. Til gengæld kan man virkelig give sig fuldt ud og kaste sig i vilde stunts, uden at det gør ondt," forklarer han.
Udover beachvolley kæmpes der typisk også i f.eks. ultimate, spikeball og blindeløb. Sidstnævnte er både skægt og frustrerende, fordi eleven kun med ord skal dirigere sin kammerat, der har bind for øjnene, i gennem en forhindringsbane.

Har I lyst til at komme i sandet til en femkamp? Se forløbet "sandsport for hundredvis"

Yderligere information