Få bevægelse helt ind i klasseværelset

07.04.2015

Dansehallerne, grundskolen. Det gratis website Dansetid.dk gør det hurtigt og let for lærere og pædagoger at finde inspiration til dans i skolehverdagen.

En af måderne, man kan opfylde folkeskolereformens krav om bevægelse og samtidig få et smil på læben, er at integrere dans i skolehverdagen. Dans er et æstetisk alternativ til løbeture mm, og kan integreres i stort set alle andre fag.

Dansetid.dk finder du blandt andet:

- Dans-med-film til alle klassetrin, der let kan benyttes i fx klasseværelset

- Kreative øvelser, hvor bevægelse, kreativitet, udtryk og samarbejde står i højsædet. Øvelserne har forskellige faglige indgangsvinkler. De kan gennemføres enkeltvis eller sættes sammen til en hel time.

Det kræver ingen forudsætninger med dans at anvende materialet på Dansetid.dk, ligesom det er gratis at benytte. Der lægges løbende nye materialer op, så det gælder bare om at holde øje. Folkene bag Dansetid.dk har således mange års erfaringer med dans som kunstart og med at formidle dans til børn og unge: Det er organisationen Dansehallerne, som i samarbejde med Dansk Rock Samråd (ROSA) står bag Dansetid.dk, der er blevet til med støtte fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Undervisningsministeriet.