Gratis

Jeg kender et får

Beskrivelse

På Natursamarbejdet har vi en flok får. Nedenstående kan I se de former for formidling, vi tilbyder i forbindelse med vores får. Alle forløb kobles sammen med et besøg hos fårene på marken.

Jeg kender et får - Vi begynder i foderrummet, hvor vi snakker om, hvad fårene er for nogle dyr. Børnene får lov til at mærke fårenes foder og sammenligne det med den mad, de selv spiser. Derefter henter vi fodder til fårene og går ned til folden. Børnene har mulighed for at komme med ind og fodre fårene. Måske vil fårene spise direkte fra hånden?

Klipning af får - Børnene oplever, at fårene bliver klippet og lærer om uldens betydning for fåret. De får en forståelse af, hvorfor vi klipper vores får forår og efterår, og hvordan vi plejer og passer dyrene. De får kendskab til hvilke materialer, der kommer fra fårene, og hvad vi kan bruge dem til. Klipning af får er forår/efterår og annonceres i vores nyhedsbrev.

Lam og skind - Forløbet strækker sig over 2 gange med minimum én uge imellem. Vi snakker om, at når lammene slagtes, kan skindet bruges til: tøj, tasker, pynt m.m. Herefter går vi i gang med et stykke råt skind. I skraber det rent for fedtrester inden I smører garvemiddel på. Efter en uges tid kommer I igen og arbejder videre med processen. I får nu skindet med hjem til institutionen, hvor I skal trække i skindet, så det forbliver smidigt. Det er en langvarig proces, I vil få en vejledning med. Hele processen er en god anledning til at snakke fremstilling af mad og produkter samt liv og død.

Fra råuld til bolde  - I starter med et besøg hos fårene  og ser, hvor ulden kommer fra. Dernæst karter og filter I bolde af uld, vi har liggende fra sidste gang, fårene blev klippet. Når I har kartet ulden, filtes den ved hjælp af sæbevand til filtbolde.

I er altid velkommen til at ringe eller sende en mail til os, så laver vi et forløb omkring får, som passer til jeres børnegruppe.

Formål

Børnene vil med hjælp fra sanserne får en viden om fårenes levevis og hvilke ting vi kan anvende fra fåret. De vil lære hvordan vi passer og behandler dyerne på en god og respektfuld måde.

 

Sted
Natursamarbejdet
Louisevej 100
8220 Brabrand
Inspirationsmateriale

Ideer til materiale omkring får