Fortælletæppet

Beskrivelse

Fortælletæppet er det gode første møde med kunstmuseet. Siddende på tæppet, med tryllestøv i hænderne og fantasien i gang undersøges et værk. Er I nysgerrige på ARoS, kunst og børnenes oplevelse er dette den gode start.

Der skal lyttes og dannes mening i fællesskab med museets omviser. Børnenes oplevelse af museet og et værk udvalgt af omviseren er samtaleemnet.

Tag med os på en magisk rejse med Fortælletæppet, hvor samlingspunktet er et mystisk persisk tæppe og fantasien er styrmand.

Besøget er knyttet op på læreplanstemaet "Kultur, æstetik og fællesskab" og ” Kommunikation og sprog”

Formål

Formålet med besøget er at understøtte jeres arbejde med læreplanstemaet "Kultur, æstetik og fællesskab" og ”Kommunikation og sprog”. Mødet med ARoS er et møde med kunst og tolkning, hvor alle kan være med. Vi skal forstå igennem dialog - sparke til fantasien og få gang i tankerne og snakken, når nysgerrigheden sparker ind.

Det kan være meget overvældende at være på museum. Et mærkeligt sted - meget anderledes end institutionen. Mange sanser er i spil og mange indtryk skal bearbejdes. Forløbet er en god måde at komme godt fra start med de mange indtryk.

 

Sted
ARoS
Aros Allé 2
8000 Aarhus C