Gratis

Fasaner på legepladsen

Beskrivelse

Hvordan ser en fasan ud indeni? Hvad bruger den fjerene til? Hvordan smager dens kød?

Kom helt tæt på fasanen hjemme på institutionen, når en af Natursamarbejdets naturnørder kommer ud med fuglene direkte til jeres legeplads. Sammen med børnene åbner vi fasanerne op, kigger på deres organer, plukker fjer, leger med fødderne og ordner vingerne. Vi snakker om jagt og vilde dyr i Danmark og sætter ord på de mange spændende ting vi finder i fuglen. Hvis I har en bålplads på institutionen, kan vi tilberede kødet over bål og smage på det sammen. Vi lægger vægt på at få sanserne i spil, og at alle så vidt muligt får hænderne i fuglen. Som souvenir får I fødder og vinger fra fasanen til dekoration på stuerne. Forløbet bliver niveautilpasset, og man kan derfor også trygt deltage med de helt små.

Ønsker I at booke lignende forløb?

Og hvis I ikke har mulighed for at komme ud til os:

Formål

Formålet med forløbet er, at børnene får kendskab til fasanens ydre og indre. Til dette forløb kommer alle sanserne i spil:

  • Vi mærker
  • Vi lugter
  • Vi ser
  • Og vi smager på fasaner.

Forløbets andet formål er at gøre børnene trygge ved at røre ved vildt og råt kød. Her er der mulighed for at få en hands-on ”fra jord til bord” oplevelse for alle aldre. Aktiviteten bliver niveautilpasset, og man kan derfor også trygt deltage med de helt små.

Sted

Forløbet afholdes helst udenfor, men efter aftale kan vi også afholde det indendørs.

Der skal være adgang til vand.