Fantastiske fortællinger

Beskrivelse

'Fantastiske fortællinger' er et rigtig godt møde med kunst og et godt forløb for jer, der er nysgerrige efter at møde kunst – måske for første gang.

Børnene kommer til at møde museumsrummet og sammen med omviseren blive klogere på, hvad det særlige ved et kunstmuseum er. I kommer rundt i gallerierne og børnene skal tolke kunstværker ud fra deres fantasi og nysgerrighed. Omviseren har valgt værker, der med garanti sætter gang i tankerne. Spørgsmålene er mange, svarene farverige og fantasifulde når børnenes fantasi slippes løs.

 

Det handler om at tale om kunst og om at være på museum.

 

Velegnet som introduktion til mødet med museet.

Forberedelse

Inden besøget vil vi bede jer om at orientere jer i retningslinjerne for besøg på ARoS:

https://www.aros.dk/da/laering/skoler-og-institutioner/faerdselsregler-p...

Formål

Forløbet understøtter jeres arbejde med læreplanstemaerne: Alsidig personlig udvikling, Kommunikation og sprog og Kultur, æstetik og fællesskab.

Når vi voksne undersøger et kunstværk, vil kunst, værktitel og en forklaring tit være en del af vores tolkning. Vi oversætter via vores eksisterende viden og den vi tilegner os på stedet.

Børn, der endnu ikke mestrer læsningen, er mere frie, når de går til den opgave. Der kan tolkes mere frit og med mere nysgerrighed – helt andre historier kommer frem.

Vi glæder os til at ser jer herinde.

Sted
ARoS
Aros Allé 2
8000 Aarhus C