Gratis

Et kartoffel-eventyr

Beskrivelse

Vi vil sammen gå på opdagelse i kartoflens rejse fra en kedelig læggekartoffel til en ny kartoffel. Vi vil gennem eksperimenter se, om vi kan få kartoflen til at spirer på forskellige måder og lærer kartoflen at kende på en ny måde.

Forløbet er bygget op over to gange af en times varighed, med 4 ugers mellemrum. Ved jeres besøg vil en formidler fra Natursamarbejdet stå klar til at eksperimentere og gå på opdagelse sammen med jer. På jeres andet besøg vil vi undersøge, hvilke kartofler der har haft de bedste betingelser for at spirer. Vi slutter af med at sætte de spirede kartofler.

Vi tilpasser forløbet efter børnenes alder og udviklingsniveau. I vil få et inspirationshæfte, læggekartofler og en kartoffelspand med hjem til institutionen, så I kan fortsætte opdagelsesrejsen om kartofflen derhjemme mellem de to gange. Ring eller send os en mail om, hvornår det passer jer at komme.

Formål

Formålet er, at børn og voksne får mulighed for, sammen med en formidler fra Natursamarbejdet, at eksperimentere med og undersøge, hvordan en kartoffel spirer og gror, samt hvilke vækstvilkår kartoflen skal have. De vil her igennem få en viden, som de kan tage med hjem og bruge i instituationen, hensigten er at der kommer en klar sammenhæng og overførselsværdi.

Sted
Natursamarbejdet
Louisevej 100
8220 Brabrand