Dans for de yngste

Beskrivelse

Vil I have besøg af dansere i institutionen og få inspiration til at anvende dans som kunstart og udtryksform i dagligdagen? Så er dette forløb måske noget for jer. I løbet af tre besøg får børn og voksne forskellige oplevelser med dans, hvor fantasi, bevægelse og fællesskab er omdrejningspunkter.

Dans for de yngste er udviklet af Dansehallerne og Teaterhuset Filuren og præsenteres i samarbejde med Børnekulturhuset.

Dans for de yngste er støttet af Børnekulturpuljen i Aarhus, samt Aarhus Kommunes genstartspulje. Projektet indgår i KORA – dans for de yngste, som er støttet af Nordea-fonden og Statens Kunstfond.

Aktiviteter

Besøg 1: Første besøg er med danser Mette Møller Overgaard og musiker Dave Black fra kompagniet Tiny Dancer. De laver den interaktive forestilling ”YEM”, som handler om at føle sig hjemme – eller ikke. De inviterer børn og voksne ind som medskabere i et univers af kufferter, dans, fortælling og musik. Se en lille teaser-video her

Besøg 2: Andet besøg er det to danseformidlere fra Teaterhuset Filuren, der kommer ud til jer. I en workshop arbejder børn og voksne videre med tema, rekvisitter og bevægelser fra ”YEM”. Et genkendeligt univers, som foldes ud på nye måder.

Besøg 3: Tredje gang kommer de to danseformidlere igen på besøg. Her danser I sammen videre, hvor I slap sidst. Et særligt fokus på dette sidste besøg er, at I som pædagoger får konkret inspiration til på egen hånd at arbejde videre med dansen efterfølgende.

Forberedelse

Workshop for pædagoger den 20. september kl. 13 – 16 på Brobjergskolen i Aarhus:
Inden besøgene i børnehaverne deltager mindst to – gerne flere - pædagoger fra hver institution i en tre-timers workshop, som varetages af Mette Møller Overgaard. Her får I den første dosis inspiration til, hvordan I kan arbejde med dans i institutionen. Desuden møder I de dansere og danseformidlere, der senere kommer på besøg hos jer.

Læs mere om workshoppen og tilmeld de deltagende pædagoger her

Efterbehandling

Evaluering: Efter de tre besøg bliver bedt om at besvare et kort elektronisk spørgeskema, og vi foretager én opfølgende telefonsamtale pr. institution.

Formål

 Med forløbet får børnene mulighed for at:

  • opdage og udforske nye, fysiske udtryksmåder
  • erfare inkluderende fællesskaber med afsæt i æstetiske processer
  • få stimuleret deres fantasi og sanseevne
Sted

Det foregår ude i jeres institution. Se lokalekrav i højre side.

Tilmelding

Du booker den samme hverdag i alle tre uger (uge 44, 45 og 46) ved at klikke på den første dato i tilmeldingskalenderen herunder.

Tilmelding