CORONA - MED UNGE ØJNE

Af Science Museerne - Steno Museet - 24.06.2020

Frem til d. 27. september kan du give dine elever mulighed for at opleve andre børn og unges refleksioner over og oplevelser med at leve under en pandemi. Udstillingen åbner d. 27 juni, så kig forbi og tag det med i din planlægning af næste skoleår.

Da coronaen kom til Danmark, stod vi pludselig med et forandret samfund; Daglige pressemøder fra statsministeriet, lukning af skoler og regler for håndvask, nys og køkultur. Nødundervisning, zoommøder, hjemmebag og sang fra altanerne.

Det har børn og unge formidlet i tegninger og dagbøger, som Science Museerne har indsamlet som dokumentation for eftertiden.

Da Danmark lukkede ned, blev 8. årgang på en skole ved Vejle sat til at skrive dagbog. I udstillingen kan man læse uddrag fra dagbøgerne, og læse om de unges hverdag og deres refleksioner over, hvad der sker derhjemme, i Danmark og i verden.

Man kan også opleve 50 tegninger fra Politikens tegnekonkurrence. Børn kunne frit vælge motiv, men mange tegninger viste sig at handle om corona.  I udstillingen formidler 5 af tegnerne deres oplevelser via ét af de mest brugte digitale medier under corona-krisen nemlig zoom. 

Der er masser af stof til at få sat perspektiv på egne oplevelser og til diskussion og eftertanke.

I udstillingen findes Stinestregen tegneforlæg til både store og små. Brug dem efterfølgende hjemme på skolen til elevernes egne kommentarer og tegnede fortællinger.

 

Husk! Det er gratis adgang til museet, hvis du kommer her i forbindelse med planlægning af din undervisning.

 

Yderligere information