Chiharu Shiota – Invisible Line på ARoS

Out of My Body, Galerie Templon. Foto Bertrand Huet Tutti

Af ARoS - 02.12.2022

Chiharu Shiota er mest kendt for sine store sindrigt vævede trådinstallationer med rød, hvid eller sort snor, der indkapsler forskellige brugsgenstande. Værkerne spænder over alt fra altomsluttende trådinstallationer til intime værkserier på papir.

Shiotas oeuvre er mest kendetegnet ved storskala installationer, hvor hun bruger rød, hvid eller sort tråd, der spindes ud i et sindrigt net. Som et edderkoppespind indfanger det diverse objekter, som synes at svæve vægtløse. Den personlige erfaring og erindring er et vigtigt omdrejningspunkt for Shiota, og derfor bruger hun ofte personlige genstande og hverdagsobjekter; såsom kjoler, sko, nøgler eller senge, der er besjælede med en historie fra et levet liv. Brugen af farve har en betydning i hendes værker.

Shiotas værker er på samme tid storslåede og intime, universelle og personlige, når hun med udgangspunkt i personlige genstande og erindringer skaber poetiske installationer, som har en kraftfuld styrke til at berøre os alle. Shiotas kunst er Ikke blot forunderligt appellerende, men den giver et visuelt udtryk til det, der ikke kan ses eller svært lader sig beskrive med ord – personlig erindring, kropslige erfaringer, forbundethed mellem mennesker og en følelse af ikke at have et stedsligt tilhørsforhold.

Udstillingen kan opleves i perioden fra den 3. dec. 2022 — 16. apr. 2023

Yderligere information