Bollywood Beats and Big Band - i børnehøjde

14.04.2016

Spændstige rytmer, fortryllende farveflor og dragende historier fra den Indiske kultur er nogle af de ting, som man kan opleve til børnekoncert på Dokk1 d. 2. maj i selskab med med Aarhus Jazz Orchestras projekt Bollywood Beats and Big Band og Master Fatman.

”Ligesom man kan bruge andre krydderier i mad, kan man også bruge dem i musik. Man kan sige, at der er to indiske hovedingredienser, vi arbejder med i musikken. Den ene er fordybelsen gennem det melodiske, og den anden er den spændstige rytmik” - Lars Møller, komponist og dirigent i Bollywood Beats and Big Band. Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende bigbands med mere end 80 koncerter hvert år og består af nogle af de bedste danske jazzmusikere. De har har årelang erfaring med formidling til børn, og spiller mange skolekoncerter årligt. Arbejdet med børn er højt prioriteret, og er en kæmpe succes, både for orkesteret, for børnene, for skolerne og for familierne.

Så kom med, når Bollywood Beats and Big Band inviterer til børnekoncert på Dokk1, hvor medrivende musik, spændende historier og videoklip fra Aarhus Jazz Orchestras tur til selveste Kolkata står på menuen. Vejen er i sandhed banet for en kanonsjov og meget lærerig dag for børn fra 4. – 7. klasse.

Bollywood Beats and Big Band er et samarbejde mellem Aarhus Jazz Orchestra, Randers Kammerorkester og to af Indiens dygtigste musikere, Kala Ramnath (violin) og Abhijit Banerjee (tabla), med dirigent og komponist Lars Møller i spidsen. Projektet er et kulturmøde i form af en musikalsk rejse, hvor Vestens traditionsrige bigband- og strygerformater møder musikere og sangere fra den klassiske indiske musiktradition.

Yderligere information
Der er mulighed for at modtage et undervisningsmateriale, der omhandler Inden, musikken og kulturen. Det giver lærerne mulighed for at køre et forløb op til koncerterne, der er tilrettelagt sådan at det giver eleverne endnu mere ballast i forhold til at forstå koncerten og dens indhold. Materialet kan du få tilsendt i forbindelse med tilmelding.