Besøg Geoscience på AU

Af Institut for Geoscience, Aarhus Universitet - 24.03.2022

Nu tilbyder Institut for Geoscience på Aarhus Universitet også oplæg og foredrag gennem ULF i Aarhus

Som noget nyt tilbyder Institut for Geoscience på Aarhus Universitet nu oplæg og foredrag gennem ULF i Aarhus. Det drejer sig om fire forskellige foredrag, der alle kan tilpasses, så de passer til både udskolingen, gymnasieskolen og højskoler.

Vi har plads til 60 personer på instituttet, men kan også tilbyde både online foredrag og besøg hos jer. Kontakt os på sekretariat [at] geo [dot] au [dot] dk for at høre mere.

Vi tilbyder følgende fire foredrag:

Klimaforedrag:
Her sætter vi klima på dagsordenen og går i dialog med deltagerne om fortidens og fremtidens klima. På den måde håber vi på at kunne afværge noget af den frygt, som mange unge går rundt med angående klimaet, samtidig med at vi oplyser om de klimamæssige forandringer, der har været og vil komme. Arrangementet består af et kort foredrag med efterfølgende dialog om klimaforandringer.

Geo-sustainability og råstoffer i fremtiden:
I oplægget giver vi en fornemmelse og bevidsthed om den geologiske oprindelse af råstoffer og deres brug samt mulighed for at diskutere emnet i forhold til nogle af FN's 17 verdensmål. Vi snakker om betydningen af råstoffer og deres dannelse med et par eksempler med fokus på metaller. Bagefter diskuterer vi udfordringer i råstofefterspørgslen, og hvordan man kan tackle dem.

Pladetektonik – Geologiens store teori:
Her beskriver vi pladetektonikkens fundamentale geologiske processer og forbinder forekomsten af bl.a. bjergkæder, vulkaner og jordskælv til disse. I samarbejde med foredragsholderen er det muligt at tilpasse foredraget efter behov, så der f.eks. lægges mere vægt på vulkaner, jordskælv, et område f.eks. middelhavet, eller en begivenhed, f.eks. Tohoku-jordskælvet. På den måde kan du nemt tilpasse foredraget med din undervisningsplan.

Global opvarmning og indlandsisen:
Alle snakker om global opvarmning, men hvordan har Indlandsisen reageret på naturlige klimavariationer de seneste 10.000 år, og kan man bruge den viden som pejlemærke til at forstå, hvad der sker med den i fremtiden? Det sætter vi fokus på i dette foredrag, hvor vi beskriver, hvilke metoder vi benytter til at undersøge, hvordan Indlandsisen har reageret på naturlige klimavariationer, og hvad de nyeste resultater viser om sensitiviteten og de mekanismer, som påvirker Indlandsisen dynamik.

Yderligere information