Akustisk økologi – Knud Victor på ARoS

Akustisk økologi

Af ARoS - 16.04.2021

I samarbejde med Aarhus Unge Tonekunstnere og foreningen Allô la Terre udstiller ARoS Public lydværker af den danske lydmaler Knud Victor. Periode: d. 21.4 - 30.4

For Knud Viktor var omverdenens lyde som toner af farver, og deres udtryk kunne nærmest antage fysisk form. Han brugte selv titlen “lydmaler” og fastholdt at betragte sine lydværker - “images sonores” - som malerier af lyd, ikke musik. Med naturen som råmateriale skabte han abstrakte kompositioner og film, der udtrykte det forhold han havde til den truede natur omkring ham.                              

Knud Victors fantastiske installationer og hans insisteren på at give naturen et talerør, er et spændende indspark i tidens tanker om klimaforandring.
Og en interessant vinkel ift. kompetenceområdet Musikforståelse – hvad gør det ved oplevelsen af musik, når man lytter med knoglerne?  Måske kan I endda selv skabe akustisk økologi ved at optage og afspille naturens lyde.

Unikke lydskulpturer kan opleves på ARoS niv. 3
I kan opleve en intim lytteoplevelse ved at lægge øret til et bambusrør eller sætte albuerne i bjælkehøjtaleren Lo Sonnante for at høre Knud Viktors lyde gennem knoglerne. 
Hans egne 12 bambushøjtalere er restaurerede og fragtet fra Frankrig til ARoS, hvor de måneden igennem kan besøges og “afspiller” naturen, som Knud Viktor dokumenterede den. Dertil kan historien om den lille hornugle Le Petit Duc høres af børn med deres voksne i en coronavenlig rede med højtalere i.

Følg med i vores kalender, hvor talks og arrangementer med tilknytning til Knud Victor vil blive offentliggjort.

Vi glæder os til at se jer!