Årstidsvariation

Børn i Væksthusene

Af Science Museerne - Væksthusene - 18.06.2021

Kom med verden rundt og oplev hvordan årstiderne påvirker planterne i forskellige klimazoner. Forløbet er målrettet 0.-3- klasse.

Verden er et foranderligt sted, hvor iskolde vintre og glohede somre afløser hinanden – og et konstant sted, hvor vinter og sommer flyder sammen. I Væksthusene lærer eleverne om årstidsvariation, og hvordan planterne overlever de ekstremt forskelligartede klimaer de vildeste steder på Jorden. Interaktive øvelser og formidling på højeste niveau gør denne workshop til et uforglemmeligt indblik i planteliv og verdens forskelligartethed.

I workshoppen ”Årstidsvariation” bliver eleverne involveret i en leg om overlevelse, hvor kun den bedst tilpassede overlever til næste år.
I det foranderlige middelhavsklima og den konstante tropiske regnskov bliver eleverne præsenteret for konkrete eksempler på, hvordan planterne tilpasser sig årstidsvariationer – eller mangel på samme.

Eleverne skal herefter selv indsamle årstidstegn og lave en planche over Væksthusene og omgivelserne. Til slut er der tid til refleksion og perspektivering.

Yderligere information