Århundredets Festival

24.09.2015

Arr. Folkeuniversitetet. For undervisere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Gratis inspirationsformiddag d. 19. nov. og lærerworkshop d. 21. jan. til dig, der tænker på at tage din klasse med til de mange arrangementer i forbindelse med Århundredets Festival d. 4.-13. marts.

Århundredets Festival
Århundredets Festival er en historisk vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner. I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert andet år spot på e tema for at gøre det aktuelt og vedkommende for et bredt publikum.

Gratis arrangement: Århundredets Festivals undervisningstilbud
Torsdag den 19. november kl. 10.00-12.30 præsenterer Folkeuniversitetet, Børnekulturhuset og udvalgte kulturinstitutioner festivalens undervisningstilbud og - materiale på DOKK1. Alle folkeskole- og gymnasielærere er velkomne. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Dagen vil blandt andet indeholde en præsentation af Århundredets Festival og festivalbogen, Børnekulturhuset præsenterer egne arrangementer og flere kulturinstitutioner vil præsentere deres mange undervisningstilbud. Der vil undervejs blive serveret kaffe og søde sager.
Tilmelding: Skriv en mail til annek [at] aarhus [dot] dk senest fredag den 6. november.

Pust liv i historien - gratis lærerworkshop
Børnekulturhuset tilbyder en lærerworkshop, som forbereder dig på perioden. Du vil både høre om Aarhus i perioden 1900-1950, afprøve historiske dilemmaspil og selv få fingrene i nogle af de forskellige kreative ideer, vores undervisningsmateriale foreslår. Så er du godt forberedt, når festivalen går i gang.
Torsdag d. 21. januar 2016 kl. 12.30-15.30