500 Ord

Af Aarhus Bibliotekerne - 13.06.2023

500 ORD er Danmarks største skrivekonkurrence for børn og unge, og den finder sted hvert forår.

Konkurrencen hedder 500 ORD, fordi historien max må fylde 500 ord. Det er ca. en A4-side skrevet på computer. Der er et nyt tema hvert år. Sidste år var temaet ’Fremtid’.

Vi kårer to vindere. Èn vinder får sin historie udgivet som en illustreret bog. Vinderen får både lov til at møde en børnebogsredaktør, og historien bliver illustreret af én af landets bedste illustratorer. Den anden vinder får et ophold på Brønderslev forfatterskole og bliver, sammen med andre skriveglade unge, undervist af professionelle forfattere.

Alle i hele landet mellem 9-14 år kan deltage.

Følg med på 500ord.dk, hvor detaljerne og datoerne for konkurrencen bliver offentliggjort. De to vindere af konkurrencen bliver offentliggjort i november måned til Albus Festival i Aarhus.

Mangler du svar på noget? Send en mail til holdet bag 500 ord på 500ord [at] aarhus [dot] dk. Vi svarer så hurtigt som muligt.

500 ord er skabt i samarbejde mellem Forlaget Albert, Brønderslev Forfatterskole. Derudover har vi stærke samarbejder med Gyldendal uddannelse, Visuel HF i Viborg og Børn og Unge i Aarhus Kommune.
Aarhus Bibliotekerne siger tak til alle partnere for at gøre konkurrencen mulig og sætte fokus på børns kreativitet og skrivelyst.