100% FREMMED? - HVEM ER VI Workshop

Af 100% FREMMED? - 25.06.2021

D. 11 - 13. oktober 2021 besøger 100% FREMMED? endnu engang skoler i Aarhus Kommune. Giv jeres elever kendskab til andres kunst og kultur, gennem et personligt møde med en tidligere flygtning. Tilmelding sker efter først til mølle.

100% FREMMED? kommer på besøg på jeres skole med læringsprojektet HVEM ER VI, hvor vi går i dialog med eleverne om kulturel-, værdimæssig-, social- og religiøs mangfoldighed. 

Tidligere flygtninge varetager selv læringsforløbene som bygger på fakta og statistik i samspil med den personlige fortælling. Eleverne bliver i stand til at sætte sig i andres sted, indgå i fordomsfrie dialoger og forstå kulturel kom­pleksitet. Vi diskuterer blandt andet forskellige perspektiver på demokrati, religion, køn, ligestilling, tilhørsforhold og identitetsfølelse. 

HVEM ER VI tager afsæt i kunstprojektet 100% Fremmed? der gennem 250 portrætter repræsenterer de 167.000 mennesker der har fået asyl i Danmark siden 1956. Udstillingen foldes ud i klasserne og giver eleverne kompetence til bedre at forstå den visuelle kultur værket kommenterer på. Undervisningsmaterialet og læringsforløbet er udviklet i samarbejde med lærere, skolekonsulenter og projektets deltagere. 

Der er mulighed for både at booke portrætworkshops, hvor eleverne gennem fotografiet lærer at udtrykke sig om egen identitet og tilhørsforhold eller refleksive forløb, hvor eleverne gennem øvelser baseret på dialog og refleksion får redskaber til at forstå kulturel kompleksitet og agere i en global verden.